Från covidpsykos till krigspsykos – och Sverige går längst fram: ”Det är hybris”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Från att ha varit ett neutralt land har politikerna ställt Sverige och svenskarna längst fram täten i något som på riktigt kan eskalera till ett förödande krig med Ryssland. Nato skulle göra Sverige tryggare, men redan har det blivit tvärtom.
– Människorna som gör det här kan inte riktigt vara vid sina sunda vätskor, säger Magnus Stenlund i Swebbtvs nyhetsnalays.

Först covid. Sedan ”vaccinen”. Och nu krig.

Som Swebbtv Nyheter rapporterade förra veckan är Sverige på väg mot direkt konflikt med Ryssland. Och det är tydligen så det ska vara, enligt mainstream-media.

Detta diskuterar Mikael Willgert och Magnus Stenlund i Swebbtvs senaste nyhetsanalys.

– Vi är så måna om att få sälja vapen och att komma in i Nato. Då måste vi lägga oss platt, och vara bäst i klassen. Då är det vi som pratar om att leverera stridsflyg först av alla, säger Magnus Stenlund. Det är inte USA:s hållning, där är man mer restriktiva. Och det finns mycket, mycket starka röster där som vill avbryta det här eller på olika sätt trappa ner.

– Men vi går ju åt motsatta hållet, påpekar Mikael Willgert. Svenska kyrkan håller ju på att utreda hur man ska kunna göra massbegravningar. Även inom Försvaret håller man på att förbereda sig på ett storskaligt krig där Sverige är inblandat. Så vi håller på att förbereda oss för krig.

Stenlund tycker reaktionerna i media är häpnadsväckande. För ingen försöker stoppa det hela.

Krigsmentaliteten har i stället blivit en självklarhet.

– Man uttrycker det som att det inte är omöjligt att det kan bli krig. Men man gör det dessutom på ett sätt som att detta är något oundviklighet, där vi inte kan göra något annat. Det föranleder inte någon som helst reflektion där man i stället säger att vi bör trappa ner litegrann, ta ett steg tillbaka och tänka igenom detta. För nu är det precis som du säger, nu kan det eskalera, och då ska inte vi ställas oss längst fram i täten. Vi har varken makt bakom orden eller någon annan större anledning att vara de som mest driver på det här. Varför ska vi göra det!?

– Jag tror det är en hybris. Det finns väldigt många, inte minst amerikanska politiker, som uttalar sig på ett sätt som gör att man undrar om de över huvud taget har någon konsekvensanalys, fortsätter Stenlund. Människorna som gör det här kan inte riktigt vara vid sina sunda vätskor. Det är hybris. Det är bara det som kan ligga bakom detta. Det finns ingen rimlig analys i det här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program