Fico: Ukraina är totalt under USA:s kontroll

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Ukraina är inte en självständig nation utan under fullständig kontroll av USA. Det hävdar Slovakiens premiärminister Robert Fico i RTVS, rapporterar AFP.

Slovakiens premiärminister Robert Fico riktar nu ny kritik mot narrativet kring Ukraina.

Enligt Fico är Ukraina inte ett oberoende och suveränt land, utan under total kontroll av USA.

Den slovakiska premiärministern påpekar samtidigt att han är emot ett ukrainskt Nato-medlemskap, och att han kommer lägga in veto mot det. För det skulle kunna starta ett nytt världskrig. Slovakien kommer inte heller skicka några vapen till Ukraina.

– 2014, efter Maidan, blev Ukraina helt kontrollerat av USA, sade Fico i slovakisk tv, enligt The New Voice Of Ukraine/Yahoo News.

– Varför beordrade den ryska presidenten användningen av militär styrka i Ukraina? Föreställ dig att Mexiko, som ligger bredvid dig, med dess försvarsdepartement och hela politiska scen, inklusive presidenten och regeringen, är under total rysk kontroll. Föreställ dig nu att Mexiko går med i en militär organisation där Ryssland spelar en avgörande roll. Vad skulle du göra? Detta argument är rationellt. Ukraina är inte suveränt och är helt under amerikansk kontroll.

Enligt premiärministern kan Ukraina tvingas ge upp territorium till Ryssland. Det kommer nämligen krävas en kompromiss för att få slut på kriget, och Ryssland lär aldrig ge upp Krim, Donbas och Luhansk, påpekar han.

Se klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program