FHM vill att svenskar tar ännu mer vaccin – ”oavsett antalet tidigare doser”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: FHM/Pixabay (montage Swebbtv)

Folkhälsomyndigheten uppmanar nu svenskar att ta ännu mer av det så kallade vaccinet mot covid-19, ovasett hur många doser en person redan tagit, skriver man på sin hemsida.

Just nu ligger 18 covidpatienter på IVA i hela landet. Över 80 procent av dem som fått intensivvård under den så kallade pandemin har haft någon riskfaktor.

Men nu vill Folkhälsomyndigheten att svenskarna tar ännu mer ”vaccin” mot smittan.

Myndigheten har släppt ett nytt scenario, som sträcker sig från den 20 april till den 20 juli, och som bedömer att covid-19 kan öka igen under våren och nå en topp i mitten av maj med cirka 3.500 fall per dag.

Sedan sjunker smittan till låga nivåer under sommaren.

Numera prioriteras dock testning inom vården, varför Folkhälsomyndigheten påpekar att det finns ett större mörkertal ute i samhället än tidigare.

– För att minska risken för allvarliga konsekvenser av covid-19 är det viktigt att så många som möjligt antar vaccinationserbjudandet, oavsett antalet tidigare doser, säger tillförordnad avdelningschef Lisa Brouwers i ett uttalande på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Än så länge vill dock inte Folkhälsomyndigheten sätta in nya smittskyddsåtgärder, men påstår det är viktigt att behålla ”bibehålla en hög vaccinationsgrad”. Myndigheten vill också se beredskap för ”återkommande vaccinationsinsatser till hela eller delar av befolkningen”.

Samtidigt påpekar Folkhälsomyndigheten att skyddet mot omikroninfektion antas finnas kvar bara i tre månader efter att en person ”vaccinerat” sig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program