Fem års fängelse om du förfalskar covidpass

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tyska Förbundsdagen, alltså det tyska parlamentet, har nu godkänt nya lagar med det påstådda syftet att hindra smittspridning av covid-19, uppger Deutsche Welle. Att förfalska covidpass ska kunna gå fem års fängelse.

Tidigare har Australiens hantering av covidsmittan jämförts med en otäck polisstat. Men även andra länder hanterar viruset på ett hänsynslöst sätt.

I till exempel Österrike jagas ovaccinerade av polisen, efter att landet infört utegångsförbud för alla som inte tagit sprutorna.

Under onsdagen deltog över 200 poliser i en massiv razzia på 23 platser i de tyska förbundsländerna Hesse och Baden-Württemberg. Detta på grund av förfalskade covidpass.

Två män är misstänkta för att ha sålt förfalskade QR-koder och pappersdokument, enligt tidningen. Ytterligare tio personer greps i razzian.

Totalt ska runt 300 förfalskade covidpass ha tillverkats. Polisen beslagtog även teknisk utrustning. Myndigheten har också spårat upp ett 20-tal personer som misstänkts för ha köpt de falska vaccinpassen.

Enligt Deutsche Welle har Tyskland ”ett av de högsta antalet vaccinförnekare som vägrar att vaccinera sig mot viruset”.

Trots att en stor del av befolkningen, cirka 70 procent, dubbelvaccinerats mot covid-19 skenar nu smittan i landet, med 65.000 nya fall på 24 timmar. De så kallade vaccinen hindrar nämligen inte smittspridning.

Under torsdagen godkände det tyska parlamentet nya lagar som bland annat innebär hårda straff för förfalskning av covidpass. Brottet ska kunna ge upp till fem års fängelse. Dessutom vill man ha obligatoriska dagliga tester för personal och besökare på vårdhem, oavsett personens vaccinationsstatus. Man inför också så kallade 3G-regler. Detta innebär att covidpass baserat på tre principer, ”vaccinerad, tillfrisknad eller testad”, ska krävas på arbetsplatser och i kollektivtrafiken.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program