Farage: Identitetspolitiken måste bort

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nigel Farage. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Nästa stora politiska kamp blir den mot vänsterns identitetspolitik. Det förklarar Nigel Farage, partiledare för Reform UK, när han intervjuas av Jordan B Peterson. Människor ska bedömas utifrån personens karaktär och meriter, inte hudfärg, säger partiledaren. Farage hänvisar till den amerikanska medborgarrättsrörelsen under 1960-talet.

Det är i en intervju med psykologiprofessor Jordan Peterson som Nigel Farage tar avstånd från identitetspolitiken.

Han säger att han inte kommer göra något särskilt för vissa grupper. Han kommer inte särbehandla – över huvud taget.

– Absolut ingenting. Jag kunde inte bry mig mindre om du är svart eller vit, gay eller straight. Jag bryr mig verkligen inte. Du kommer att bedömas av din karaktär. Du kommer bedömas för din förmåga. Du kommer bedömas för om du bidrar till samhället, säger Nigel Farage.

– Just nu betraktas detta som farligt, radikalt tänkande. Men jag tror att om vi kan förklara varför detta är viktigt, om vi kan förklara att detta är den enda chans vi har för ett enat samhälle som fungerar med ömsesidig nytta för varandra.

Farage anser att ”detta är en av de nästa stora politiska striderna” och att ”det kommer krävas rätt modiga ledare för att ta sig an den”.

– Vi måste behandla människor lika inför lagen, bedöma dem för deras värderingar, bedöma dem av deras karaktär, bedöma dem för deras meriter, inte hudfärg eller sexuella preferenser.

Jordan Peterson påpekar att det var precis så som medborgarrättsrörelsen i USA tänkte på 1960-talet, och att mänskligheten borde ha listat ut detta redan.

Farage har tidigare sagt att ”identitetspolitiken börjar slita oss i bitar”.

Han har även citerat Martin Luther King.

– Tänk tillbaka på medborgarrättsrörelsen på 1960-talet och dess vältalige ledare Martin Luther King. Och detta är väldigt relevant. När han sa: Jag vill att mina fyra barn ska bedömas inte för deras hudfärg, utan på innehållet i deras karaktär. Låt oss börja bedöma människor utifrån innehållet i deras karaktär, inte något annat, sade Farage i GB News förra året.

Se klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program