False flag-planen, enligt Ryssland: ”Maskera bomben som funktionsfel i ett ryskt kärnvapen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

FN-byggnaden. © Foto: USAID U.S. Agency for International Development (CC BY 2.0)

Under ett möte i FN på tisdagen hävdade Ryssland på nytt att Ukraina planerar detonera en nukleär ”smutsig bomb” och sedan anklaga Ryssland för att använda massförstörelsevapen. Enligt Ryssland får Kiev hjälp av ”vissa västländer”, och planen uppges vara att maskera bomben som en felaktig aktivering av ett ryskt lågavkastande kärnvapen med höganrikat uran som laddning, sade Rysslands representant i FN.

Ryssland fortsätter hävda att Ukraina planerar detonera en ”smutsig bomb” på sitt eget territorium och sedan skylla händelsen på Ryssland.

Detta i syfte att eskalera konflikten och skapa ännu kraftigare antiryska reaktioner i världen.

Bland annat är kärnkraftsforskningsinstitutet i Kiev inblandat i bomben, påstår man. Likaså ”vissa västländer”, som enligt Ryssland hjälper till med att genomföra false flag-operationen.

– Enligt vår information har den ukrainska sidan redan börjat genomföra planen, sade Konstantin Vorontsov, biträdande chef vid ryska utrikesministeriets avdelning för icke-spridning och vapenkontroll, i FN-församlingen enligt Tass.

– Kievregimen planerar detonera ammunitionen genom att maskera den som ett funktionsfel i ett ryskt lågavkastande kärnvapen, med höganrikat uran som laddning. Vi kräver att Kiev och deras västerländska handledare slutar göra saker som leder världen till en kärnkraftskatastrof.

I väst har de ryska anklagelserna avfärdats som påhitt, men Ryssland har bedyrat att informationen är korrekt.

– Ukraina har kapaciteten och alla skäl att göra det. För det första vet vi att Zelenskys regim vill undvika nederlag och för det andra vill man involvera Nato i en direkt sammandrabbning med Ryssland, vilket är mycket farligt men gynnsamt för att Zelenskys regim ska kunna stanna kvar vid makten, sade Rysslands förste vice ständige representant i FN, Dmitry Polyanskiy, igår.

– En smutsig bomb är inte en sofistikerad enhet. Det är ett skal med en del radioaktivt avfall. Det finns minst två anläggningar som har tillräcklig vetenskaplig kunskap för att kunna skapa smutsiga bomber. De finns också angivna i vårt brev.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program