EU vill elda på kriget fortare: ”Ukraina måste segra”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

"Old Frayed European Flag" © Foto: fdecomite (CC BY 2.0)

Enligt journalisten Seymour Hersh provocerade USA fram kriget i Ukraina och bombade sedan sönder Nord Stream. Detta säger EU-eliten dock inget om. I stället gör man allt för att skicka ännu mer vapen till Ukraina. Kriget måste vinnas. Det viktigaste som finns för Europa, enligt EU-toppen Josep Borrell, är ”att beväpna Ukraina”.

Det var under den globalistiska säkerhetskonferensen i München som EU:s utrikeschef Josep Borrell höll ett vapenivrigt tal om Ukraina.

Att beväpna Ukraina är det viktigaste som finns.

– Ukrainarna får många applåder och inte tillräckligt med ammunition. Det är paradoxen: de behöver färre applåder och mer vapenleveranser.

– Vi måste öka och påskynda vårt militära stöd till Ukraina. Det första och mest brådskande som ett geopolitiskt Europa måste göra är att beväpna Ukraina, sade han.

Enligt den legendariska journalisten Seymour Hersh provocerade USA fram kriget i Ukraina och sprängde sedan, ihop med Norge, sönder Nord Stream, som gav Europa billig energi.

Detta skulle innebära att EU gått i en fälla, som försvagar Europa. Men det sade Borrell inget om.

Han dundrade på om vapen och krig i stället.

– Alla europeiska ledare här säger att Ryssland kan inte vinna detta krig, utan Ukraina måste segra. Låt oss då gå från ord till fakta och påskynda vårt militära stöd till Ukraina, eftersom Ukraina befinner sig i en kritisk situation när det gäller tillgänglig ammunition.

– Nu måste denna brist på ammunition lösas snabbt. Det är en fråga om veckor, påpekade han.

Utan ammunition kan alltså kriget snart vara förlorat. Men EU-länderna måste göra mycket mer än så, enligt EU-toppen.

– Vi är den ukrainska arméns viktigaste tränare, sade Borrell. I slutet av året kommer 30.000 ukrainska soldater ha utbildas av EU:s militära biståndsuppdrag. Men mycket mer måste göras och mycket snabbare. Det finns fortfarande mycket kvar att göra.

– Och jag tror vi kan säga att vi har tagit för mycket tid på oss att fatta kritiska beslut för att tillhandahålla stridsvagnar. Detta när alla vet att för att vinna ett krig, ett klassiskt krig, behöver du stridsvagnar, du kommer inte vinna det här kriget utan denna typ av vapen.

I sociala medier är dock inte alla imponerade över Josep Borrells ord. Tvärtom.

”För varje dag som går sjunker dessa människor djupare ner i galenskap. Kanaliserar karman från första världskriget”, skriver en journalist på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program