EU styrs av korkade ”diktator-wannabes” – har ”spårat ur totalt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU har tagit fram en ”1984”-liknande orwellsk lagstiftning för att kväsa det fria ordet på nätet, säger debattören Alex Christoforou i ett Youtubeklibb. Den träder i kraft i augusti i år. Men Twitter verkar inte vika sig. Därmed kan Twitter snart vara förbjudet i hela EU. Christoforou tror dock att Twitter komma vinna, så länge Elon Musk inte viker sig.

Under tisdagen rapporterade Swebbtv Nyheter om hur EU nu hotar förbjuda Twitter i Europa. Detta om inte plattformen viker sig för EU:s nya censurregler mot ”desinformation”, som träder i kraft den 25 augusti.

Lagen ska tvinga sociala medie-jättar att kväsa information som EU inte gillar.

Men Twitter har redan lämnat EU:s så kallade uppförandekod.

Den populära Youtube-profilen och samhällsdebattören Alex Christoforou tror att det är EU som kommer vika sig, så länge Elon Musk inte backar. Bland annat eftersom västvärldens politiker själva är så beroende av Twitter. Christoforou är hundra procent säker på det, säger han.

EU:s nya lag kallas ” Digital Services Act”.

Christoforou kallar den för en ”Free Speech Supression Act”.

– Alltså, EU är verkligen ett gäng despoter. Och ingen av dem är ens folkvalda. De pratar om att desinformation är ett hot mot demokratin.

– Vilken demokrati? Vilken demokrati pratar dessa icke-folkvalda EU-toppar om?

De senaste åren, med covid och Ukrainakonflikten, har EU verkligen spårat ur totalt, menar han.

– Detta är galet. De vill stänga ner yttrandefriheten. De vill bedriva jakt på desinformation utan att tydligt kunna förklara vad desinformation är. De förbjuder flyg. De stänger ner luftrum. De stänger av medier. De har spårat ur totalt. Verkligen.

– Och alla som gör det här är icke-folkvalda byråkrater. Allihopa. Stå på dig, Elon Musk. Syna deras bluff. Vik dig inte för deras påtryckningar, så kommer Twitter att vinna. Ni kommer vinna, och de kommer be Twitter att komma tillbaka till EU. Du kommer få alla dessa diktator-wannabes att framstå som väldigt, väldigt korkade.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program