EU släpper in 40.000 afghanska migranter till Europa

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU-kommissionens talesperson för migrationsfrågor, Ylva Johansson, har meddelat att 40.000 afghaner kommer att tas emot av EU. I ett tal menar hon att detta är en framgång för den reglerade invandring till EU.

Massinvandringen till EU fortsätter, samtidigt som polska säkerhetsstyrkor kämpar febrilt för att förhindra att illegala ekonomiska migranter tar sig in till Europa via Vitryssland har nu EU-kommissionen sett till att ta emot 40.000 afghaner bakvägen.

Det var en uppenbart nöjd Johansson som redogjorde för vad hon menar var en politisk framgång.

– Jag tror att vi alla delar viljan att röra oss bort från irreguljär invandring till reguljär migration. Där vi kan ha en ordnad migrationsprocess, sa en nöjd Ylva Johansson.

– Till exempel, folk som är i behov av internationellt skydd så kan jag idag redogöra för att 15 medlemsstater kommer ge skydd till 40.000 afghaner, fortsatte hon.

Även Sverige har parallellt med EU:s fortsatta massinvandringsaktion tagit emot ytterligare 150 afghanska ekonomiska migranter, vilket bekräftades av utrikesministern igår. Detta gjordes under förevändning att de har arbetat med svenska kontingenten under Afghanistan-insatsen. Totalt har långt över 1.000 afghaner tagits emot under dessa premisser. Vittnesuppgifter till Samnytt under tiden som ”evakueringen” pågick som mest intensivt menar att så lite som fyra procent av de som togs emot hade en fastställd identitet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program