EU nära konkurs, enligt Ungern: ”Vem bär ansvar, och var är alla pengar?”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Europeiska unionen har spårat ur helt. Nu kräver EU:s maktelit ännu mer pengar från medlemsstaterna. Men vart har alla andra pengar tagit vägen?, undrar Ungerns premiärminister Viktor Orbán i ett viralt filmklipp på Twitter. Han kräver svar.

EU skulle vara ett projekt för fred och välstånd. Så blev det inte. Nu är det en union för krig och miljardregn över läkemedelsindustrin, globalisternas ”gröna omställning”, Ukraina och annat.

I ett klipp i sociala medier kräver Ungerns premiärminister Viktor Orbán att få veta vart alla pengar tagit vägen, och vem som bär ansvar för att EU nu står på randen till konkurs.

Enligt Orbán har EU-kommissionen lagt fram ett budgetändringsförslag som uppmanar medlemsländerna att lämna över ännu fler hundratals miljarder till Bryssel.

– Detta väcker frågan: hur hamnade vi i den här situationen? Hur kunde EU hamna på randen av konkurs?, säger han i filmklippet på Twitter.

– De vill att medlemsländerna ska betala 50 miljarder euro så att de kan ge bort detta till Ukraina, när de inte ens kan redogöra för de pengar vi hittills skickat dit. De vill ha mer pengar från medlemsländerna för att kunna betala räntan på de lån som EU tagit tidigare. Det är dessa lån som Polen och Ungern än så länge inte sett en enda krona av.

– De vill ha ännu mer pengar av oss för invandring, men inte för att skydda gränserna, utan för att ta in invandrare. Och de glömde såklart inte sina egna plånböcker. De frågar efter miljarder euro för att höja lönerna för Bryssels byråkrater.

Ungerns ståndpunkt är tydlig, påpekar Viktor Orbán i slutet av klippet.

– Först och främst vill vi veta vad den enorma summa pengar vi hittills gett har använts till. Sedan vill vi veta vem som är ansvarig för att ha fört Europeiska unionen till randen av konkurs.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program