Etablissemanget kräver alltmer högljutt inskränkningar av demokratin

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Pixabay ©

Ove Bring som är folkrättsprofessor menar i en debattartikel i SvD att regeringen redan idag kan göra inskränkningar av yttrandefriheten och hänvisar till regeringsformen. Stora delar av etablissemanget har under lång tid propagerat för att låta utländsk makt diktera villkoren för svensk yttrandefrihet och stoppa de omdebatterade koranbränningarna.

Bring menar att regeringen kan hänvisa till rikets säkerhet för att genomdriva antidemokratisk lagstiftning. Bring är endast en av flera inom etablissemanget som kräver inskränkningar av svenskarnas yttrandefrihet, för att gå utländska antidemokratiska regimer i främst Mellanöstern till mötes. Även det ryska utrikesministeriet har i ett nyligt inlägg fördömt de koranbränningar som genomförts i Sverige. Enligt tidigare logik inom etablissemanget innebär det att de som förespråkar förbud av koranbränningar och blasfemilagar går Rysslands ärenden till mötes.

Tidigare har också den kontroversiella krönikören och påstådda komikern Jonas Gardell skrivit en krönika i Expressen där han problematiserar koranbränningarna och vill förbjuda dem. Något som möttes av en kritikstorm på sociala medier.

Även den tidigare statsministern Carl Bildt (M) har, enligt SvD, ansett att koranbränningarna ska stoppas och även en mängd andra profilerade etablissemangspersonligheter har haft liknande åsikter.

Det är samma etablissemanget som ofta anklagar Viktor Orbáns nationalistiska regering i Ungern för att inskränka demokratiska rättigheter för sina medborgare, trots att så inte är fallet, samtidigt de ihärdigt propagerar för inskränkt yttrandefrihet i Sverige.

Den iranska ayatollan Ali Khamenei menar i en tweet att Sverige förbereder sig för krig mot den muslimska världen. Han kräver i en annan tweet att Sverige ska lämna över de som bränt koranen till muslimska länders rättsliga instanser. Örebropartiets partiledare Markus Allard menade på Twitter att Sverige istället borde lämna ut alla de muslimer som inte respekterar det svenska sättet att leva.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program