Eric Zemmour döms för brott mot franska åsiktslagar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Eric Zemmours Youtube-kanal

Utmanaren i presidentvalet, Eric Zemmour, får böta motsvarande 100.000 kronor för att ha uttalat sig om så kallade ensamkommande i tv-kanalen C News i september 2020. Detta efter att han krävt att de skulle skickas hem.

— De har inget här att göra. Det är tjuvar, de är mördare, de är våldtäktsmän. Det är allt vad de är. Det gäller att skicka tillbaka dem och stoppa dem från att komma hit, sade Zemmour i inslaget.

Zemmour har blivit dömd för liknande uttalanden tidigare. Han har dömts till böter två gånger innan detta för uttalanden riktade mot invandrare och muslimer. Utöver det har han blivit utredd 16 gånger för olika uttalanden som misstänks bryta mot de franska åsiktslagarna.

Zemmour gick starkt i opinionen förra året när han framstod som en potentiell kandidat, men har gått lite svagare i opinionen på senare tid. Enligt Politicos Polls of Polls har Zemmour ett stöd av 12 procent av väljarkåren, medan den andra nationalistiska kandidaten Marine Le Pen har 17 procent av stödet. Den borgerliga oppositionskandidaten Valérie Pécresse har även hon 17 procent.

Foto: Faksimil Eric Zemmours Youtube-kanal

Zemmour saknar fortsatt det formella stöd som krävs för att få ställa upp i presidentvalet. Enligt reglerna måste minst 500 av landets cirka 42.000 borgmästare ställa sig bakom en kandidat för att denna ska kunna delta som formell kandidat.

Zemmour har lyfts fram som Frankrikes svar på Donald Trump, men han har ännu lång väg kvar till en valsuccé. Enligt Politicos Polls of Polls skulle Le Pen förlora andra omgången mot Macron, Le Pen förväntas få cirka 43 procent i en andra omgång och Macron 57 procent. Å andra sidan är Macron mycket impopulär, 55 procent av väljarna har inget förtroende för Macron som president. Det skulle kunna innebära att många ser honom som mindre dålig än Le Pen, struntar i att rösta i andra omgången och stannar hemma istället. Ett sådant scenario skulle också kunna leda till en seger för Zemmour, om han tar sig vidare till en andra omgång.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program