Eric Clapton jagas i media för sin covidkritik

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Debattören Jimmy Dore kommenterar häxjakten på Clapton.

Gitarristen Eric Calpton jagas i media för att han uttalat sig kritiskt om hanteringen av covid-19. Han fick själv allvarliga biverkningar efter ”vaccinet”.

Världsartisten Eric Clapton, en av de främst gitarristerna genom tiderna, jagas i media på grund av uttalanden kring covidvaccinet och hanteringen av smittan.

Han fick själv allvarliga biverkningar efter Astra Zenecas vaccin, vilket det rapporterades om tidigare i år.

”Reaktionerna var katastrofala. Mina händer och fötter var antingen frusna, stela eller kändes brinnande. De var rätt värdelösa i två veckor. Jag fruktade att jag aldrig skulle kunna spela igen”, förklarade han.

Vidare påpekade han att han aldrig borde ha tagit sprutan, men att ju ”propagandan sa att vaccinet var säkert för alla”.

Clapton har också sagt att han inte tänker uppträda på festivaler som kräver covidpass. Och i låten ”Stand and Deliver” jämför han covid-nedstängningar med slaveri. ”Vill du vara en fri man? Eller vill du bli slav?”, sjunger han.

Eric Clapton lider redan av perifer neuropati, vilket innebär nedsatt funktion i nerver. Och enligt honom förvärrades detta tillstånd kraftigt av vaccinet.

– Det beror inte bara på vaccinet, men det skakade om mitt immunförsvar, och detta pågår fortfarande, säger han i en intervju och hävdar att han aldrig varnades om dessa möjliga biverkningar.

Nu påstås det i media att Clapton blivit allt mer isolerad av vänner som ogillar hans politikiska åsikter och inställning till covidpandemin.

”Vad hände med Eric Clapton”, undrar Washington Post i ett långt reportage.

– Ingen jag pratat med vet vad Erik håller på med, säger trummisen Jim Keltner, som känt Clapton i över 50 år, till tidningen. Vi sitter alla i samma båt. Vi säger alla: Jag kan inte förstå det.

Enligt Omni har Clapton gjort ”flera kontroversiella uttalanden” om pandemin.

I en artikel i Rolling Stone i oktober påstods det att Eric Clapton tidigare under karriären fällt ”rasistiska” yttranden och blivit en ”frispråkig vaccinskeptiker”.

”Ändrade han sig? Eller var han alltid så här?”, undrar tidningen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program