Elon Musk vill ”utforska galaxen” efter ”främmande civilisationer”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: U.S. Air Force photo by Justin R. Pacheco/Public domain

Elon Musk vill bland annat leta efter utomjordiskt liv i rymden i framtiden. Det sade han under B20-mötet i Indonesien. Livet kan inte bara handla om att ständigt lösa problem här på jorden. Det måste också finns inspiration och glädje, påpekade han.

Det var under B20-mötet i Indonesien som Teslamiljardären Elon Musk lade fram en Star Trek-liknande vision om framtiden.

Musk kunde inte delta på plats i Indonseien, på grund av den ökande arbetsbelastning som hans köp av Twitter inneburit, sade han.

Han förklarade bland annat att han i framtiden vill att människor ska utforska galaxen.

En procent av mänsklighetens fokus borde vara att utforska och befolka universum.

– Livet kan inte bara handla om att lösa problem. Det måste finnas saker som inspirerar dig och som gör dig glad att leva och vakna upp på morgonen.

Elon Musk vill ”vidareutveckla mänsklig kunskap och förstå vår plats i universum”, sade han.

– Hur vi kom hit, livets mening, lära oss att utforska stjärnsystem och kanske hitta främmande civilisationer, eller upptäcka civilisationer som existerade för miljoner år sedan. Jag tycker det skulle vara otroligt intressant att utforska galaxen.

Vidare förklarade han att han vill motverka trängsel i städer genom att bygga tunnlar. Han tror inte på flygande bilar, eftersom det skulle orsaka för mycket oväsen och hota folks privatliv.

Han tror också att människor kommer resa med raketer runt jorden, vilket kommer korta ner restiden extremt mycket.

– Man kommer kunna rest vart som helst på jorden under mindre än en timme.

Precis innan han skulle delta på mötet via videolänk drabbades han av ett strömavbrott, varför bara hans ansikte syntes framför en svart bakgrund.

– Jag jobbar så mycket det bara går. Från morgon till kväll, sju dagar i veckan. Det är inget jag rekommenderar… Eh. Jag sitter här med stearinljus. Det är så bisarrt, sade han och skrattade.

Se hela hans framträdande HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program