Efter SD:s jätteseger i Sölvesborg – Louise Erixon tar timeout

Foto: Adville

Sverigedemokraternas gruppledare och kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, Louise Erixon, tar nu timeout. Hon har slitit över sin förmåga och ”gjort allt för valseger”, skriver hon på Facebook. SD får nästan 40 procent av rösterna i kommunen.

I SD-ledaren Jimmie Åkessons hemkommun Sölvesborg i Blekinge går Sverigedemokraterna mot en enorm seger.

Partiet ökar med 9,9 procentenheter och landar på 38,9 procent i kommunvalet. SD blir överlägset störst.

På andra plats ligger Socialdemokraterna, med 28,7 procent av rösterna.

Men nu säger kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, Louise Erixon, att hon tar timeout.

Valarbetet har tagit för hårt på henne. Hon behöver en paus.

”Valrörelsen har varit otroligt tuff för många valarbetare runt om i landet. Jag är en av dem som slitit över min förmåga och gjort allt för valseger, på alla nivåer. För mig har detta dock tagit ut sin rätt och jag kommer nu att behöva lite tid för att återfå styr på tillvaron. Tills vidare lämnar jag över till mina kollegor i SD Sölvesborg att hålla flaggan i topp. Jag ska försöka hålla er alla så uppdaterade jag kan kommande dagar”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.