Drivmedelspriserna fortsätter att stiga

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

De ledande bensinstationskedjorna meddelar att priset på diesel och bensin höjs igen. Diesel ligger nu nära 21 kronors-strecket i många delar av landet.

I Norrbotten ligger till exempel priset på 20,92 enligt bensinpriser.nu, bara 8 öre ifrån att nå 21 kronor. Höjningarna som genomfördes igår var 20 öre för bensin och 10 öre för diesel. Bensinpriset ligger långt över 18 kronor på flera ställen runtom i Sverige.

Åkerier i Sverige varnar nu för att de knappt får sin verksamhet att gå runt.

– Jag jobbar 80 timmar i veckan för att få det att gå runt, säger åkeriägaren Morgan Jacobsson i en intervju till SVT Nyheter Örebro.

Prischocken på drivmedel tillsammans med elprischockerna kommer under det som kallas för årets fattigaste månad. Regeringen har aviserat vissa lättnader vad gäller elpriserna, men många har också beklagat sig över att det är alldeles för lite för att göra skillnad annat än på marginalen.

El- och drivmedelskrisen Sverige genomlider har slagit hårt mot särskilt Miljöpartiets opinionssiffror. Partiet pekas också ut av väljarna som huvudansvariga till krisen. Alltfler spekulerar dessutom om att de kommer att missa spärren nästa år då stödröster från Socialdemokraterna troligen uteblir.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program