Trump mot seger i republikanernas primärval

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil från Donald Trumps Youtube-kanal

Donald Trump leder överlägset mot övriga republikanska presidentkandidater enligt opinionsmätningar inför republikanernas primärval. Den främsta utmanaren, Ron DeSantis, ligger långt efter.

DeSantis som ses som den största utmanaren till Trump, om att bli republikanernas presidentkandidat i valet 2024, ligger långt efter enligt opinionsmätningarna. Trump leder överlägset och ser för nuvarande ut att ta hem primärvalet med enkelhet.

DeSantis har under lång tid setts som den med störst möjligheter att kunna utmana och besegra Trump i det republikanska primärvalet. Han ligger däremot inte ens före Trump i den delstat där han är guvernör, enligt Big Data Poll. Trump leder med hela 52,5 procent mot DeSantis 32,6 procent i Florida.

Enligt en nationell mätning av Interactiv Polls leder Trump med 49 procent, där DeSantis samlar 19 procent av stödet och den tidigare vicepresidenten till Donald Trump, Mike Pence, samlar 9 procent av de republikanska primärvalsrösterna.

Det politiskt korrekta etablissemanget har gjort en mängd försök att stoppa den tidigare presidenten Trump att kunna kandidera i valet 2024. Bland annat har det amerikanska etablissemanget gjort två försök att fälla honom i en riksrätt, men misslyckats.

Däremot lyckades de efter mycket om och men få honom fälld för sexuella trakasserier, i en rättegång där Jean Carroll anklagade Trump för att detta skulle skett 1996. I en intervju som gjordes i CNN efter rättegången framgår det att hon inte själv menar att hon var ett offer och sade också att våldtäkt är ”sexigt”. Det som fick Trump fälld var Carrolls vittnesmål och inget annat, vilket gör att många menar att det är en politisk rättegång.

Detta antas ha stärkt Trump i bilden av att han är en utmanare mot ett etablissemang som inte skyr några som helst medel för att försöka stoppa honom.

Samtidigt har den sittande presidenten Joe Biden stora problem med förtroendet hos de amerikanska väljarna. Enligt FiveThirtyEight Projects sammanställda opinionsmätningar så saknar hela 54,9 procent förtroende för honom och endast 40,7 har förtroende för den sittande presidenten. Enligt en opinionsmätning som är gjord av SSR på uppdrag av CNN leder Joe Biden det demokratiska primärvalet överlägset och samlar 60 procent av stödet, där den som ligger närmast är Robert F. Kennedy Jr. med 20 procent av primärvalsväljarnas röster.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program