”Det var orwellskt” – stjärnskådisens uppvaknande från covidnarrativet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tim Robbins. © Foto:Gordon Correll

Den amerikanska Oscarsvinnaren Tim Robbins var först själv en person som var arg på andra som inte ville lyda covidreglerna. Sedan ändrade han sig, och insåg stegvis att världen blivit tokig. Människor demoniseradeds för att de inte ville ta ett ”vaccin”. Under covid förändrades västvärldens givna moral om att alla människors liv ska räddas, till att ”du ska fan dö för att du inte lydde”, säger han i en intervju med Russel Brand.

Det är i en intervju med Russel Brand som skådespelaren Tim Robbins är ångerfull om hur ovaccinerade behandlades under den så kallade pandemin.

Länge var han själv en av dem som köpte det härskande ”narrativet” om smittan.

– Jag använde munskydd och deltog i social distansering. Jag gjorde det som efterfrågades. Jag kände mig arg på dem som inte gjorde det.

Men sedan började det hända saker som fick honom att ändra sig.

Robbins förändrades synsätt kom efter att han rest till Storbritannien i januari 2021.

Han upptäckte att många britter inte heller gjorde vad regeringen ville att de skulle göra.

– De kommer få en tuff tid, tänkte jag. Med mycket död. Jag hade fortfarande på mig mitt munskydd och fortsatte följa reglerna.

Men när han senare förstod att det inte blev något massivt dödstal, började han allt mer ifrågasätta vad som verkligen pågick.

Han undrade om det som myndigheter och media sade verkligen var sant.

– Så det tog ett tag för mig att tala om detta.

En dag träffade han på en anti-lockdown-demonstration. Han började prata med människor och förstod att mediebilden av dessa personer var helt felaktig. Det var människor som trodde på personlig frihet. Han började läsa på och blev mer öppensinnad för vad som pågick i världen.

I USA var vaccinsynen mycket mer politisk än i Storbritannien, berättar han. Först skulle vänstern inte ta vaccinet, eftersom det hade tagits fram under tiden som Donald Trump var president. Men sen blev Joe Biden president, och då skiftade det. Vaccinet blev som ett politiskt vapen.

– Det var orwellskt. Och om man inte tog vaccinet var man republikan, säger han.

En annan sak som fick honom att vakna upp var det faktum att vaccinerade kunde sprida viruset precis som ovaccinerade.

Att fortsätta med lockdowns och vaccintvång framstod därför inte alls längre som något som ”följde vetenskapen” utan tvärtom en politisk agenda.

Det var då han på allvar började tänka till.

– Det skedde saker som verkligen var oroväckande för mig. Som när man ändrade definitionen av vad ett vaccin är. En annan var när de förnekade naturlig immunitet. Förut sågs naturlig immunitet som en byggsten för att gå vidare. Till slut uppstår flockimmunitet. Det var dessa begreppsförändringar som fick mina larmklockor att gå igång. Jag undrade vad som pågick.

Han påpekar också att WHO ändrade sitt protokoll för virusutbrott. Nu skulle inte bara äldre skyddas medan samhället i övrigt få fortsätta, utan alla skulle sitta i lockdown.

Det framstod inte som klokt för honom.

Och det som skedde under covid har skrämt upp honom. Den så kallade pandemin fick människor att förvandlades till något mycket otäckt.

– Jag är bekymrad över vad den här politiken ledde till och vilken inverkan den hade på oss som människor. Och det är inte bra. Vi förvandlades till klanliknande, arga, hämndlystna människor. Det är inte hållbart för världen att vi demoniserar personer som inte delar en viss hälsopolitik och att vi förvandlar dem till monster, till paria. Att säga att de inte förtjänar en sjukhussäng. De som tar en överdos gör det under eget ansvar. Men ändå tar vi hand om dem, ändå tar vi dem till sjukhuset, ändå räddar vi deras liv. Eftersom vi är medkännande. Vi vill se till att människor lever. Men detta förändrades. Det förändrades till att ”du ska fan dö för att du inte lydde”.

– Det är otroligt farligt, säger han till Russel Brand.

Tim Robbins berättar också mycket annat, som att han känner personer i filmindustrin som använder förfalskade vaccinnevis, för att de inte vill ta sprutan.

Se nedan (hela intervjun går att höra på Spotify):

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program