”Det saknas inte bevis, DET FINNS INGA BEVIS” – Karl Hedin vill se utredning av rättsväsendets agerande

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Industriledaren Karl Hedin är lite kluven till hovrättens friande dom mot honom. Saken är nämligen den, påpekar han när Swebbtvs Mikael Willgert talar med honom, att det inte har hänt någonting. Åklagaren har skapat en juridisk process utifrån något som inte existerar. Det handlar inte om att det ”saknas bevis”, utan om att det inte finns några bevis – eftersom det inte hänt någonting, säger han till Swebbtv. Åtalet bygger på fiktion. Nu vill Hedin se en haverikommission från den nya regeringens sida för att rätta till de ”häpnadsväckande” företeelser som finns inom svenskt rättsväsende.
– Tillsätt en oberoende utredning, säger han i Swebbtv.

Igår kom nyheten att Karl Hedin även frias i hovrätten från misstankar om jaktbrott.

Han frias ”på alla punkter av Svea Hovrätt som fastställer tingsrättens friande dom”, rapporterade Jakt & Jägare på fredagen.

Swebbtv, som länge följt fallet, har talat med Karl Hedin.

– Detta har sin grund i att åklagaren överklagat tingsrättens kristallklara dom, som alla undrade varför han överklagade. Och han gjorde det utan att ha något nytt att komma med. Så det fanns inget direkt val för hovrätten, för det finns ju inga bevis, säger Karl Hedin. Det finns inga bevis, för det har inte hänt någonting. Jag har inte skjutit någon varg, jag har inte jagat någon varg. Det är alltså det som är grunden. Det går inte att hitta några bevis, för det finns inga.

– Det är lite så jag känner. Det blir liksom en juridisk process som inte landar i precis vad det är, det vill säga att det inte hänt någonting, fortsätter han och påpekar att det kan framstå som att åklagaren och polisen liksom inte kunnat hitta några bevis.

Nej. Så ligger det inte till.

– Det finns inga bevis, eftersom det inte har hänt!, säger Karl Hedin i Swebbtv upprepade gånger. Om det hade hänt skulle det finnas bevis. Det är ingen tvekan om det.

– Skulle jag, på 35 minuter, ha gjort mig av med vargen? Det är ju fullständigt orimligt. Man visste ju efter några dagar att jag bara varit där i 35 minuter, iklädd vanliga kläder, lågskor. Skulle jag åkt dit, jagat varg, och fått vargen att försvinna på 35 minuter. Jag känner att det där måste bli klarlagt, att det saknas bevis för att det inte har hänt någonting. Jag har inte gjort något.

Enligt Hedin har åklagarsidan genom sin process ”torpederat rättsväsendet”.

– Jag tycker det är oansvarigt. Vi behöver ha polisens och åklagarens resurser till annat.

– Man har trakasserat mig i fyra år, baserat på en kvinnas berättelse. Det fanns inte, och det finns inte någon stödbevisning för det. Det blir som att vem som helst kan komma och säga vad som helst, förklarar Hedin vidare. Det finns inget annat än hennes yttrande att agera från.

Karl Hedin upplever att åtalet drivits för att skada honom. Och han hoppas att dessa fyra år, som processen pågått mot honom, kan leda till en haverikommission, som drivs av regeringen. Då skulle det hela trots allt kunna leda till något gott.

– Tillsätt en oberoende utredning. I mitt fall kommer man hitta saker och ting som är häpnadsväckande inom rättsväsendet. Och då kan man ju rätta till det.

Detta skulle den nya regeringen, den nya justitieministern, kunna ta tag i, tycker han.

– Titta igenom det här, för då kommer ni se saker ni aldrig trodde fanns.

Lyssna på hela hans detaljerade beskrivning av fallet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program