Demokratisk politiker dömer ut möjlighet till återerövring av Krim

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Envato Elements ©

Under det stora säkerhetskonferensen i München menade Demokraternas ledamoten av kongressens försvarsutskott, Adam Smith, att Ukraina inte kommer kunna återerövra Krim, detta enligt Politico. På säkerhetskonferensen deltar flera tunga politiker, höga militärer och diplomater från en mängd olika länder.

Adam Smith menade att konsensus kring att Ukraina inte kan ta tillbaka Krim militärt är större än många tror. Han förordar istället förhandlingar för att få ett stopp på kriget i Ukraina.

Att det saknas militära möjligheterna för Ukraina att helt driva ut den ryska armén menade också till exempel den amerikanska generalstabschefen Mark Milley vid en pressträff i höst förra året. Han ansåg att Ukraina borde ha utnyttjat tiden efter den ryska reträtten från Kherson för att förhandla, detta under en konferens som bland annat CNN sände ifrån. Han menade då att sannolikheten att Ukraina skulle lyckas driva ut den ryska armén från Ukraina var mycket låg.

Många bedömare har sagt att de västliga ländernas stöd till Ukraina är för litet för att landet ska kunna hålla jämna steg med den ryska produktionen och tillförseln av militär materiel. Den tyska försvarsministern Boris Pistorius sa i en intervju igår till CNN att han är besviken på antalet stridsvagnar som olika västliga länder avser att skicka. NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg sade nyligen under en presskonferens att ammunitionsförråden för de ingående medlemsstaterna i stormaktsalliansen utarmades på grund av tillförseln till Ukraina. Något som många andra experter och analytiker har pekat på under längre tid.

Om de västliga länderna som försörjer Ukraina med vapen och ammunition kommer kunna fortsätta göra det i en omfattning som möjliggör för den ukrainska att effektivt kunna fortsätta strida återstår att se.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program