de Gaulles barnbarn: Ukrainakrisen ett ”ekonomiskt krig som USA tjänar på”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Frankrikes flagga

Pierre de Gaulle, barnbarn till Frankrikes förra president Charles de Gaulle, köper inte alls ”narrativet” kring Ukrainakonflikten. Det bygger på lögner. Egentligen var det USA som provocerade fram konflikten. USA spelar ett lömskt spel som går ut på att bryta banden mellan Europa och Ryssland, hävdar han i en intervju. Ukrainakrisen handlar egentligen om ett ekonomiskt krig. Och inte sedan judeförföljelserna har världen sett en sådan ”plundring” mot en nation som idag sker mot det ryska folket, säger han.

Det är i en intervju med Franco-Russian Dialogue Association, återgiven av AgoraVox, som Pierre de Gaulle, barnbarn till Frankrikes förra president general Charles de Gaulle, riktar skarp kritik mot EU, USA och hur Ukrainakrisen hanteras.

Enligt Pierre de Gaulle har Europa tappat kontakten med verkligheten. Man lever idag i en världsbild av ”lögner” orkestrerade av USA, menar han.

– Jag tror att den allmänna opinionen i Frankrike börjar förstå vad amerikanernas ondskefulla spel går ut på. Genom att ta till lögner när man kommunicerar med allierade inom Nato har USA lyckats använda Ukrainakrisen för att destabilisera Europa.

Och detta gjorde man för att bryta banden mellan Ryssland och Europa.

USA skar av Europa från Ryssland och ställde européerna mot ryssarna, förklarar han. Detta eftersom en allians mellan Europa och Ryssland skulle ha blivit ett starkt block både politiskt och ekonomiskt, kulturellt och socialt, med cirka en halv miljard invånare.

– Ända sedan Vietnamkriget och de ekonomiska kriser som följde har amerikanerna försökt att med våld, list och andra svekfulla medel kompensera för förlusten av sitt ekonomiska och politiska inflytande, säger Pierre de Gaulle.

Och denna politik fortsätter, påpekar han. Nu försöker amerikanerna bromsa förlusten av dollarns status som världsvaluta.

Enligt de Gaulle är sanningen om Ukrainakrisen snarast den motsatta jämfört med den som presenteras i media. Han menar att konflikten provocerades fram av USA och Nato.

– Jag protesterar mot västvärldens intellektuella oärlighet, som manifesterar sig i Ukrainakrisen, säger han. Amerikanerna var de första som tryckte på avtryckaren i kriget som har pågått i regionen sedan 2014. Den andra krigshetsaren var Nato, som inte tagit bort sina planer på expansion till Ukrainas territorium från dagordningen.

Och det är inte Ryssland som i första hand lider av västvärldens sanktioner, utan Europa och inte minst hans hemland Frankrike. Vanliga människor i Europa och Ukraina lider.

USA:s enträgna militära upptrappning gör bara saken värre.

Samtidigt anser han att EU-kommissionen är en fristad för tjuvar. EU, som i mångt och mycket gör vad USA vill, är ”extremt korrupt”, påstår han.

– Min farfar förespråkade ett sant nationernas Europa, det vill säga att varje land skulle samarbeta med andra i EU:s namn, ekonomiskt och politiskt, men med en viss autonomi i politik och beslutsfattning. Istället hamnade vi i ett system dominerat av en teknokrati som påtvingar vart och ett av medlemsländerna sina direktiv. Denna teknokrati är, tyvärr, extremt korrupt.

Omfattningen av västvärldens sanktioner avslöjar, säger Pierre de Gaulle, att allt egentligen var planerat sedan lång tid tillbaka. I grunden handlar det om ett ”ekonomiskt krig som amerikanerna tjänar på”. De säljer nu sin gas till Europa till ett pris fyra till sju gånger högre än de gör i sitt eget land, betonar han. Resultatet är en ekonomisk kris utan motstycke.

Och den ”plundring”, som Pierre de Gaulle kallar det, av det ryska folket som nu sker är den värsta sedan judeförföljelserna under andra världskriget.

Men han har inte gett upp hoppet. Han tror att Europa förr eller senare kommer vakna upp till verkligheten. Och just därför, förklarar han, är det väldigt viktigt för honom att prata om ”lögnerna och orsakerna som ledde till denna konflikt”.

Både Frankrike och Ryssland är i verkligheten Europas ”två döttrar”, säger han.

Relaterat:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program