Covidnarrativet rämnar – media vill arrestera tidigare minister: ”Tjänstefel”, ”brott mot mänskligheten”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Delar av mainstream-media har nu vänt och börjat prata om att det som pågick under den så kallade pandemin och de totalitära nedstängningar som genomfördes utgjorde ”brott mot mänskligheten”. Detta efter att det avslöjats vad den brittiska regeringen egentligen pratade om under covid. I The Telegraph man nu läsa att landets tidigare hälsominister Matt Hancock ”borde gripas för uppsåtligt tjänstefel i offentliga ämbeten”.

Förra veckan började The Telegraph publicera de så kallade ”lockdown-filerna”, som är en jätteläcka med 100.000 WhatsApp-meddelanden som skickades mellan Storbritanniens tidigare hälsominister Matt Hancock och andra ministrar mitt under den så kallade pandemin.

Detta har fått landet att storma. Och publiceringarna har fortsatt.

Nu skriver den brittiska tidningen att Matt Hancock ”borde gripas för uppsåtligt tjänstefel”.

Detta baserat på vad som står i de meddelanden som skickades mellan politikerna.

Det har bland annat framkommit att Hancock ville ”skrämma byxorna av alla” med covid. Han undrade också: ”När släpper vi nästa variant?”, av viruset då alltså.

I The Telegraph kallas ministrarna för ”den maktgalna kabalen som under två uppjagade år förvandlade Storbritannien till en totalitär stat”.

Den brittiska tidningen ifrågasätter om en enda av de ”modeller” som politikerna använde sig och motiverade covidåtgärderna med var korrekta.

Egentligen fanns det till exempel, hävdas det i The Telegraphs artikel, ingen sannolikhet att sjukhuskapaciteten skulle ta slut.

Så nu undrar alltså tidningens kolumnist om det finns skäl att väcka åtal mot den tidigare ministern för tjänstefel i offentligt ämbete. Vissa familjer till personer som bodde på äldreboende förbereder också en privat stämning mot Hancock, sägs det.

”Åklagarmyndigheten ska sedan ta ställning till om det är av allmänt intresse att gå vidare. Lockdown-filerna bör ge kritiska bevis. När treårsdagen av nedstängningarna närmar sig, har kampanjen ’Rights for Residents’ bett sina medlemmar att lägga upp en bild på sina älskade i glada tider, tillsammans med de tre ord som bäst beskriver dem…. Förut, det vill säga, var de äldre damerna och herrarna inlåsta utan interaktion med en nära släkting eller vän. De lämnades till en levande död som utformades av våra galna covid-mästare för att ’rädda liv’. Vad kunde någonsin ha rättfärdigat ett sådant brott mot mänskligheten?”, skriver The Telegraphs Allison Pearson.

Samtidigt påpekas det i sociala medier att Matt Hancock knappast var ensamt ansvarig för vad som skedde. Han ska inte göras till syndabock, medan övriga går fria.

”Det var inte bara Matt Hancock som ljög, det gjorde alla, hela regeringen och mainstream-media”, påpekar en person på Twitter.

”Mycket stort! För första gången kräver etablerad media i västvärlden att en hög politiker arresteras och åtalas för sitt agerande under covidpandemin. Den officiella linjen håller på att rämna. Snart ser alla att kejsaren är naken. Bäva månde de ansvariga i alla länder för att de varit medansvariga för den sannolikt största medicinska skandalen någonsin. Även de ansvariga i Sverige bör ställas till svars”, skriver svenska Läkaruppropet på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program