COP28-sultanens ord ”en rejäl punktering” för klimatreligiösa

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nyligen klargjorde ordföranden för FN:s klimatkonferens COP28 att det inte finns någon vetenskap som säger att utfasning av fossilt bränsle är det som kommer få världen att uppnå det så kallade 1,5 gradersmålet. Hans ord är ”revolutionerande” och ”drar undan mattan” för hela mötet, säger Swebbtvs vd Mikael Willgert till Swebbtv Nyheter.

COP28-ordföranden sultan Al Jabers uttalande om att det inte finns någon vetenskap som säger att utfasningen av fossilt bränsle är det som kommer uppnå ”1,5-gradersmålet” har väckt uppmärksamhet i världen.

Enligt Swebbtvs vd Mikael Willgert är uttalandet ett hårt slag mot alarmisterna och de klimatreligiösa.

– Det är ju helt revolutionerande att en ledande person för den här klimatkonferensen, till och med den ledande personen, säger detta. Det är ju att dra undan mattan för hela det här mötet egentligen. Det är oerhört förvånande.

– Detta är ju en person som är oerhört inflytelserik i Förenade Arabemiraten. Han sitter som minister och styr över industri och avancerad teknologi. Så det är inte vem som helst som säger detta. Och det kan omöjligen vara en felsägning, utan han står på sig i det här. Och han säger också att det här skulle föra tillbaka människor till grottstadiet, och det är precis så det är. För olja och kol står för mer än fyra femtedelar av all energi som vi använder på jorden.

Willgert tror att sultanens uttalande blev ”en rejäl punktering” för många av dem som för fram de alarmistiska budskapen.

Mikael Willgert berättar också att han sett ett SVT-inslag där Jabers uttalande nämndes i förbifarten, och där så kallade experter fick frågor om Sveriges roll i klimatarbetet.

– Vi brukar ju alltid tala om att vi går före och visar vägen, och att alla tittar på hur vi gör. Men av alla experter och folk som de frågade var det ingen som hade en aning om vad Sverige gjorde.

– Så den här idén om att Sverige går före och att alla våra satsningar är jätteviktiga, eftersom det påverkar världen. Det var faktiskt lite kul att till och med SVT tog upp detta, att det här är ju rent nonsens, säger Mikael Willgert till Swebbtv Nyheter.

Läs också:

Här går COP28-ordföranden emot alarmisterna: ”Finns ingen vetenskap…”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program