Clintons angrepp mot Trump: Får tyvärr utrymme i media

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Gage Skidmore

Demokraten och tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton ”kallar ut” avvikande röster i Ukrainakonflikten. Enligt Clinton finns det bara en korrekt sida i kampen för ”demokratins globala sak”, som hon menar att kriget handlar om.

Det är på Twitter som Hillary Clinton, tidigare bland annat försvarsminister i USA, publicerat ett inlägg som en del utpekar som obehagligt och som ett hot mot en djupare debatt om Ukraina.

Specifikt syftar hon på ett uttalande från Donald Trump, där ex-presidenten kallade Putins initiala drag att förklara delar av östra Ukraina självständiga och sedan skicka in ”fredsbevarande styrkor” i dessa områden som ”genialt”.

– Vi måste också se till att vi i vårt eget land kallar ut de människor som ger hjälp och tröst till Putin, de som säger vilket geni han är och vilket smart drag detta var, förklarar Hillary Clinton i MSNBC och fortsätter:

– De som tyvärr sänds ut i ryska medier inte bara i Ryssland utan även i Europa för att påvisa vilken splittring det finns i vårt land.

Enligt Clinton utgör dylika röster också ett hot mot det republikanska partiet.

Donald Trump har själv hävdat att invasionen av Ukraina aldrig ens hade ägt rum om han fortfarande varit president. När han ledde USA sade han uttryckligen det var fel och beklagligt att Tyskland gjorde sig beroende av Ryssland genom naturgasledningen Nordstream 2.

– Vi ska skydda dem mot Ryssland, samtidigt som de betalar miljarder till Ryssland. Det är mycket olämpligt. Ryssland kommer till slut kontrollera 70 procent av Tyskland genom sin naturgas. Detta borde aldrig ha tillåtits. Och det är ett hot mot Nato. Vi måste ta upp detta med Tyskland, sade Trump rakt i ansiktet på Nato-chefen Jens Stoltenberg sommaren 2018.

Hillary Clinton har stolt publicerat sin intervju med MSNBC på Twitter.

Men i kommentarsfältet håller alla inte med.

”Betraktas försäljning av uran till Ryssland som ’hjälp och tröst’?”, undrar en person och syftar på försäljningen av urangruvföreataget Uranium One, som såldes till den ryska statens atomenergimyndighet Rosatom, en affär där Clinton Foundation har påståtts vara inblandat.

”Och nu vill hon jaga dissidenterna”, befarar en annan person i kommentarerna.

”Hjälper jag Putin om jag är emot globalister?”, skriver ytterligare en.

”Hotfull retorik”, heter det också om hennes uttalande bland kommentarerna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program