Chang Frick testar Swebbtvs vin – får 4,5 av 5 poäng: ”Funkar jättebra i sommar”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Swebbtvs omtalade italienska rödvin har nu hamnat i SD-kanalen Riks. Youtubekanalens Chang Frick bestämde sig för att testa vinet. Och han blev positivt överraskad.

Det var på torsdagen som Swebbtvs vin, som lanseras på Systembolaget den 10 maj, skapade stor uppmärksamhet efter att vänsterextrema Expo börjat hetsa mot vinet.

Detta väckte intresse hos SD-kanalen Riks Chang Frick, som bjöd in Swebbtvs vd Mikael Willgert för en intervju.

”Under torsdagen blev det en mediestorm om mediekanalen Swebbtvs vin som ska börja säljas i butik”, skriver Riks på Youtube.

– Expo är en verksamhet som jobbar för att tysta folk. De försöker skrämma människor, så de inte ska tala om migrationsfrågan. Det har de hållit på med nu i ett antal år. Och nu kan vi se vad det lett till. Det har blivit precis som man varnat för, med skjutningar, kriminalitet och annat. Och det som de försöker göra nu, är att de säger att vi inte får prata om klimatfrågan och vaccinet. Det är områden där de inte har någon kompetens över huvud taget, säger Mikael Willgert i Riks.

– När blev klimatfrågan höger-vänster? Eller vaccinfrågan? Hur kan den vara högerextrem? De använder etiketter för att försöka tysta, fortsätter han.

Senare testades vinet ihop med grillning.

– Vi ska prova Swebbtvs vin, säger Chang Frick i sändningen. Vi har laddat med flintastek, korv, hamburgare och förkokt vildsvin, som jag sköt, nu har jag glömt när jag sköt den grisen. Se hur det blir. Fullt med ost, fetaost, majskolvar, korvbröd. Där är allt.

– Jag tycker det var ett väldigt lättdrucket vin det här, säger Fricks kollega efter att ha provat det.

– Det är campingvänligt, påpekar Frick. Lagom syrlighet. Lagom torrt, skulle jag säga. Väldigt lagom. Det här tror jag nog kan dyka upp på en del campingar och dansbanor. Det här känns som något folk kan ha i baksätet på sina raggarbilar. Jag ger det 4,5 foppatofflar av 5. Det är lite fruktigt, lite strävt men inget som tar överhanden. Det här funkar jättebra till sommaren.

– Ett väldigt balanserat, rundat vin, säger kollegan.

– Ja, det är helt ok. Inget fel alls, jag är nästan förvånad, säger Frick. Det ska bli spännande att se combon med Changs hemmaskjutna vildsvin och Swebbtvs vin.

Se hela programmet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program