Centerns otäcka krav: Ta mer vaccin så får du gå på restaurang

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Centerpartiet kräver att regeringen utökar vaccinpassen till bland annat restauranger. Att ovaccinerade ska få äta ute tycker partiet är ”märkligt”, trots att det är vaccinerade som driver coronasmittan. Dessutom måste folket ta tre doser ”vaccin”, enligt Centern.

Omikronvarianten av Sars-cov-2 drivs främst av vaccinerade. I vissa andra länder är över 90 procent av dem som smittas vaccinerade.

I en del svenska regioner är siffran över 80 procent, och ökningen sker också mycket snabbare bland vaccinerade än ovaccinerade.

”Antalet ovaccinerade fall ökade med 57 procent och antalet vaccinerade fall ökade med 142 procent”, skriver Folkhälsomyndigheten i sin senaste veckorrapport.

Trots det fortsätter Centerpartiet hetsa för vaccinpass.

Enligt partiet sänder regeringen ut ”märkliga signaler” när man inte kräver vaccinpass på restauranger.

För det innebär ju att även ovaccinerade kan gå på restaurang till klockan 23, förklarar partiets Anders W Jonsson i en intervju med Dagens Nyheter.

Centerpartiet kräver att regeringen redan nu informerar folket om att vaccinpassen kommer utökas ”bland annat på restauranger” när 50 procent tagit en påfyllnadsdos, skriver man på Facebook, samt att väntetiden mellan andra och tredje dosen kortas från sex till fem månader.

Många av av de nuvarande restriktionerna ska ”bytas ut mot krav på ett vaccinationspass som bevisar att innehavaren fått tre doser”, skriver partiet.

– Det skulle också skicka en viktig signal till befolkningen att har man tagit sina tre doser så får man gå på restauranger och kulturevenemang som vanligt, säger Anders W Jonsson till DN.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program