Brittisk minister varnar för 780 miljoner asylinvandrare – kräver översyn av FN:s flyktingkonvention

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Storbritanniens inrikesminister Suella Braverman ifrågasätter nu hela asylsystemet och om FN:s flyktingkonvention verkligen ska användas i modern tid, rapporterar BBC.

Invandringen har blivit en akut politisk fråga igen. Enorma mängder invandrare försöker ta sig in i både Europa och USA.

Nu ifrågasätter Storbritanniens inrikesminister Suella Braverman, som själv har indiskt ursprung, om FN:s flyktingkonvention verkligen ska tillämpas.

Konventionen tillkom efter andra världskriget, men enligt Braverman lever vi i ”en helt annan tid”.

Tolkningsförskjutningar har gjort att fler och fler kan söka asyl.

– VI kommer inte kunna upprätthålla ett asylsystem om det räcker med att bara vara homosexuell eller kvinna, och vara rädd för diskriminering i sitt ursprungsland för att kvalificera sig för skydd, säger hon i ett tal i Washington. Status quo, där människor kan resa genom flera säkra länder, och till och med vistas i säkra länder under flera år, medan de väljer sin föredragna destination för att ansöka om asyl, är absurt och ohållbart.

Samtidigt varnar hon för att 780 miljoner människor är berättigade att söka asyl i Storbritannien enligt nuvarande regler, rapporterar Daily Mail.

Braverman öppnar alltså för att skriva om flyktingkonventionen, eftersom det har blivit alldeles för enkelt att söka asyl. Tidigare skulle flyktingar visa att de var utsatta för ”förföljelse”, men nu räcker det med att påvisa ”diskriminering”.

– Det åligger därför politiker och tankeledare att fråga sig om flyktingkonventionen, och hur den har kommit att tolkas genom våra domstolar, är lämplig för vår moderna tid. Eller om den är i behov av reformer, säger hon enligt The Guardian.

Se Swebbtv-intervju om situationen i Lampedusa:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program