”Boris Johnson valdes som konservativ men styrde som vänsterliberal”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Storbritanniens avgående premiärminister valdes in som konservativ men har regerat som vänster. Det säger den förre Brexitledaren Nigel Farage i en kommentar i Fox News. Och när konservativa regerar som vänster, förlorar de alltid, påpekar han. Boris Johnson var rentav ” oigenkännlig som en konservativ”. Enligt Farage kommer det nu uppstå en ”rasande idéstrid” inom det konservativa partiet.

Tidigare idag bekräftade Storbritanniens premiärminister Boris Johnson att han avgår som partiledare för Konservativa partiet, Tory, och därmed också som landets ledare.

Detta efter nya skandaler och massiva ministeravhopp.

Enligt Nigel Farage valdes Boris Johnson som konservativ, men har ändå – av någon anledning – regerat som om han vore vänster, menar Farage.

– Jag tror att det kommer bli en kamp om konservatismens själ i det här landet, och jag ska berätta varför. Johnson valdes som konservativ men styrde som vänsterliberal. Massiva åtaganden om nettonollutsläpp, höjning av skatter, ökad storlek på staten. För många traditionellt konservativa var han oigenkännlig som en konservativ, säger Nigel Farage i Fox.

Enligt Farage hade Boris Johnson inget annat val än att avgå. Detta eftersom han ljugit så mycket. Han har ingen trovärdighet kvar.

Nu kommer kampen inom Tory stå mellan mittenkonservativa, eller socialdemokrater, och mer traditionellt konservativa, tror Nigel Farage.

Men vem som kommer ta över partiledarskapet vet han inte. Det finns ingen uppenbar ersättare.

Det viktiga är att hitta en konservatism som fungerar, menar han.

– Allt jag vet är att om jag ser över västvärlden, oavsett om det är USA, Storbritannien eller Australien, oavsett var, så händer en sak när konservativa partier slutar vara konservativa. Gissa vad? De förlorar val. Så jag tror att detta är ett stort ögonblick för brittisk konservatism. Det kommer att bli en rasande idéstrid under de kommande månaderna.

– Ett nytt kapitel inleds. Men partiet står inför en stor strid om sin själ, påpekar Nigel Farage.

Boris Johnson kommer troligen sitta kvar som premiärminister fram till hösten.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program