Boris Johnson: Rätt att skicka ”fruktansvärda vapen” till Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Ben Shread / Cabinet Office / Open Government Licence

Den amerikanska maktelitens besked att skicka klusterammunition till Ukraina är rätt beslut. Det skriver Storbritanniens tidigare premiärminister Boris Johnson på Twitter. Detta samtidigt som han påpekar att det är ett ”fruktansvärt vapen”.

USA ska skicka klusterbomber till Ukraina. Detta är mycket farlig ammunition som till 97 procent drabbar civila. Bomberna ligger kvar i många år och spränger sönder civila.

Över hundra länder har skrivit på en resolution som förbjuder vapnen. Dock inte USA, Ukraina eller Ryssland.

Storbritanniens tidigare premiärminister Boris Johnson välkomnar beskedet att Ukraina kommer få klusterammunition.

”Joe Biden har tagit ett svårt men modigt beslut att leverera klustervapen till Ukraina. Han har rätt”, skriver Johnson på Twitter och fortsätter:

”Det är fruktansvärda vapen. Men de har använts av Putin i över ett år i hans program för urskillningslös slakt av ett helt oskyldigt folk. Ju snabbare vi hjälper ukrainarna att vinna, desto fler liv kommer vi att rädda. Och glöm aldrig – det är ukrainarna som kommer använda dessa vapen på sin egen mark och för att skydda sig själva.”

Men i kommentarsfältet haglar kritiken.

”Tror du på riktigt att det kommer få dem att vinna detta proxykrig snabbare??! Du bara fortsätter eskalera!! Jag trodde Ukraina vann, Putin var döende, Ryssland inte har några pengar kvar. Allt du sprutar ut är lögner och propaganda. Nästa sak du kommer motivera är att använda kärnvapen”, hävdar en användare i ett viralt svar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program