Boris Johnson: ”Omikron är uppenbart mildare”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: 10 Downing Street/Youtube

Den nya omikronvarianten av coronaviruset är en ”uppenbart mildare” variant, konstaterar Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, enligt BBC.

Även Storbritanniens premiärminister Boris Johnson säger nu att den nya virusvarianten av Sars-cov-2 – omikron – är en mild sådan.

Den är till och med ”uppenbart mildare”, säger han i ett uttalande.

Ändå tycker han att människor ska ta påfyllnadsdoser mot viruset. Även om omikron i regel är mycket mild, är den också mycket smittsam.

– Omikron fortsätter skapa riktiga problem, fallen ökar på sjukhusen. Men det är uppenbart att den är mildare än deltavarianten, förklarar han.

– Det är mycket viktigt att alla tar sin booster-dos, fortsätter han. Den stora majoriteten som hamnar på IVA har inte tagit sin booster-dos. 90 procent på IVA har inte tagit sin booster.

Enligt den brittiska hälsomyndigheten U.K. Health Security Agency löper människor 31-45 procent mindre risk att behöva uppsöka akutmottagningar på grund av omikron jämfört med deltavarianten, och 50-70 procent mindre risk att behöva läggas in på sjukhus, skriver CNBC.

För många påfyllnaddoser kan dock försvaga immunförsvaret, något Swebbtv skrev om igår.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program