”Big Pharmas” paradigm ifrågasätts – professor: Vitamin D förhindrar cancer och sol är bra för hälsan

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv grafik

Många är rädda för solen. Den är farlig, tror folk. Men det är tvärtom så att rädsla för solen är farlig. Det förklarar Paul Marik, läkare och professor i medicin, i en ny intervju. Sol är bra för hälsan, säger han och förklarar också att tillskott av vitamin D är viktigt för alla. Vitamin D förhindrar depression, cancer och många andra sjukdomar, hävdar han.

Det är i en intervju med An Informed Life Radio som läkaren och professorn Paul Marik gör en intressent redogörelse om vitamin D – och solen.

– Jag tycker att alla på den här planeten borde ta vitamin D. För om du har brist på vitamin D ökar du risken att få cancer. Det finns en linjär relation mellan brist på vitamin D och cancer. Ju längre ifrån ekvatorn du är, ju mindre UVB får du, och ju högre är risken för cancer.

Och detta är väletablerad forskning, enligt Marik.

– Det finns riktigt bra data. Riktigt bra data. Om du tar vitamin D, förhindrar det cancer. Är inte det otroligt?

Vitamin D förhindrar inte bara cancer, utan är också väldigt bra mot depression, fortsätter han.

– Vitamin D är mycket effektivt mot depression. Det är också väldigt viktigt mot virala sjukdomar, för det finns så många receptorer i de vita cellerna.

Vitamin D är extremt viktigt för immunförsvaret och förebygger ”många sjukdomar”. Och det är precis därför som läkemedelsindustrin inte gillar Vitamin D.

Enligt Marik utför läkemedelsindustrin felaktiga studier på vitamin D. Därför förstår inte människor hur effektivt det är. ”Big Pharma” använder medvetet för låga doser av vitaminen i studierna, varför det inte ger resultat. 2.000 enheter per dag är en alldeles för låg dos. Paul Marik tar själv 10.000 per dag, säger han.

– När de utformar studier, utformar de dem så att de ska misslyckas.

Vitamin D är mycket säkert, påpekar han vidare. Och det är mer av ett hormon än ett vitamin.

Men inte nog med det. Människors rädsla för solen är skadlig.

– Visste ni att människor dör om de inte får sol?, säger han. Det finns en väldigt intressant studie om kvinnor motvilliga till solen. Det är kvinnor som är livrädda för solen och som undviker solen. Om du undviker solen ökar det risken att dö med 25 procent.

– Om ”Big Pharma” kunde patentera solen, skulle de inte sälja den till dig. Solen är verkligen bra. Något ännu mer intressant är att solen förhindrar cancer. Om du melanoma. Det bästa du kan göra om du har melanoma är att gå in i solskenet. Är inte det paradoxalt? I Italien finns det spa som erbjuder solningsutflykter för människor med melanoma. Är inte det otroligt?

– Man bör vara 30 minuter i solen. Man bör undvika att använda solskyddsmedel eftersom det motverkar sitt syfte. Faktum är att det paradoxalt nog finns data om att solskyddsmedel ökar risken för melanoma.

I programmet påpekas det också, av en annan deltagare, att ”Vi matas med sådana lögner” gällande sådant som solen och vitamin D, vilket Marik håller med om.

Se kortare klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program