Biden: Vår förmåga att finansiera Ukraina snart slut

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s president Joe Biden. © Foto: Official White House Photo by Adam Schultz

USA närmar sig slutet på sin förmåga att stödja Ukraina militärt. Detta eftersom kongressen inte kan enas om ytterligare pengar till landet.

USA:s president Joe Biden fortsätter försöka pressa republikanerna att godkänna mer pengar till Ukraina. Det är i varje fall vad han säger han vill.

Men det kommer fortfarande inga pengar. Och snart tar kongressen juluppehåll.

Under en presskonferens ihop med Ukrainas president Volodomyr Zelensky på måndagen varnade Biden för att pengarna snart är slut.

– Det amerikanska folket kan och borde vara oerhört stolt över den del man spelat för att stödja Ukrainas framgångar. Vi kommer fortsätta att förse Ukraina med kritiska vapen och utrustning så länge vi kan, inklusive 200 miljoner dollar som jag godkänt idag, sade Biden.

– Men utan kompletterande finansiering går vi snabbt mot ett slut i vår förmåga att hjälpa Ukraina att svara med de brådskande operativa krav man har. Putin tjänar på att USA inte levererar till Ukraina. Vi måste, vi måste – vi måste bevisa honom fel.

Enligt Biden är det ett ”litet antal” republikaner som inte talar för majoriteten inom partiet som stoppar de miljarder dollar som han vill skicka till Ukraina.

– Kongressen måste godkänna den kompletterande finansieringen till Ukraina före juluppehållet, innan de ger Putin den största möjliga julklappen, sade han när han tog emot Zelensky i Vita huset.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program