Biden hånas – säger han känt Putin i 40 år

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s president Joe Biden. © Foto: Official White House Photo by Adam Schultz/Public domain

USA:s president Joe Biden säger nu att han känt Rysslands president Vladimir Putin i 40 år, alltså sedan 1984 då Putin var KGB-agent.

Det är i en intervju med ABC News som USA:s president Joe Biden påstår att han känt Rysslands president Vladimir Putin i över 40 år.

– Jag har känt honom i mer än 40 år. Han har bekymrat mig i 40 år. Han är inte en anständig man. Han är en diktator och han kämpar för att se till att han håller samman sitt land samtidigt som han fortsätter det här angreppet (mot Ukraina), säger Biden.

För detta hånas Biden nu i sociala medier. Bland annat påpekas det att Putin då var var drygt 30 år och en hemlig KGB-agent. Putin blev inte Rysslands premiärminister förrän 1999, därefter landets president.

”Antingen ljuger Biden eller så erkänner han att han varit i kontakt med en KGB-agent sedan 1984”, skriver Steve Quest i en kommentar på X.

Kremls talesman Dmitry Peskov säger i Al Arabiya att Putin inte besvarar den här typen av påhopp, och att Biden bara skadar sitt eget rykte genom dylika uttalanden.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program