Bannon: USA:s öde står på spel – jag kommer aldrig backa, detta är ett ”ideologiskt krig”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Steve Bannon. Foto: Jarle H. Moe / Nordiske Mediedager

Just nu pågår ett ödesdigert ideologiskt inbördeskrig i USA mellan nationalister och den globalistiska makteliten. Det menar Donald Trumps förre rådgivare Steve Bannon, som under fredagen dömdes för trots mot kongressen. Men han kommer inte backa – inte under några som helst omständigheter tänker han backa, säger han i Fox Tucker Carlson.

Det var igår som Donald Trumps tidigare chefsstrateg och rådgivare Steve Bannon dömdes för trots mot kongressen, något som kan ge upp till två års fängelse.

Detta eftersom Bannon vägrat låta sig förhöras i den så kallade utredningen om händelserna vid Kapitolium den 6 januari 2021.

Enligt Steve Bannon, som bland annat ska ha pratat med Trump dagen innan ”stormningen”, är utredningen inget annat än en politisk attack från vänstern. Det egentliga syftet är inte att utreda vad som hände, utan att försöka göra Trump ovalbar inför presidentvalet 2024.

Han vägrar alltså ställa upp i ett politiskt försök att sänka Donald Trump.

Enligt Steve Bannon är Demokraterna helt ”laglösa” och inte intresserade av att veta vad som verkligen hände. De har skapat en oseriös politiskt motiverad kommitté, hävdar han.

Han tycker Tucker Carlsons journalistik om 6 januari gjort mer nytta för att undersöka vad som hände än Demokraternas nuvarande skenprocess.

Steve Bannon är med på att en kommission utreder 6 januari. Men det måste vara en riktig sådan, som noga granskar underrättelsetjänsternas misslyckande, FBI:s och andra myndigheters eventuella inblandning i protesterna med mera. Det måste också utredas vad som egentligen hände Trump-demonstranten Ashli Babbitt, som sköts ihjäl av polis i Kapitolium, säger han.

– Om jag hamnar i fängelse, så hamnar jag i fängelse. Jag kommer aldrig backa en sekund. Jag var sjöofficer i åtta år. Jag har ägnat mitt liv åt att få det här gjort. Jag kommer aldrig backa. Jag stödjer Trump och konstitutionen och jag backar inte en tum. Om jag hamnar i fängelse så får det bli så, säger han i Tucker Carlson och fortsätter:

– Men vi har en lång överklagandeprocess framför oss. Jag tror att lagen är på vår sida. Jag kommer kämpa mot det här hela vägen. Detta är inte den enda striden som vi slåss just nu. Fatta, de försöker stänga av dig. De försöker få bort Fox-ankare, de kommer efter oss alla. Folk måste nu förstå att detta är ett ideologiskt krig och vi kan inte förlora landets öde under de kommande åren. Det finns tusentals och åter tusentals kämpar där ute som säger: vi kommer inte backa en tum, och jag kommer inte att backa en tum över huvud taget.

På frågan om han trodde att detta skulle kunna hända, svarar han:

– Till hundra procent trodde jag att det här skulle hända. Det är så här eliten styr det här landet. Det är precis så här de vill styra det.

Domen mot Steve Bannon väntas komma den 21 oktober, enligt Time.

Se hela intervjun i Tucker Carlson:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program