”Australien har blivit en polisstat” – rekordmånga vill lämna landet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Fler och fler människor vill nu lämna Australien på grund av landets mycket hårda coronarestriktioner, rapporterar Aftonbladet. Australien har förvandlats till en ”polisstat”, säger en kvinna.

Australien har hela tiden hanterat coronasmittan med målet att helt stoppa viruset. ”Covid zero” har varit landets strategi ända sedan början av pandemin förra året.

Detta har resulterat i extremt hårda restriktioner.

Enligt Aftonbladet har landet tagit till ”alla åtgärder” som krävs för att förhindra smittspridning.

När nedstängningarna är som värst får människor bara lämna sina hem för att handla mat, uppsöka vård samt vaccinera sig.

I sociala medier sprids filmer som visar polisens hänsynslösa metoder mot befolkningen och det ifrågasätts om landet fortfarande kan kalla sig för en ”liberal demokrati”.

Men trots Australiens drakoniska åtgärder stoppas inte viruset, visar data.

– Det är helt fruktansvärt. Det har blivit som en polisstat, säger en svenska som bor i landet till Aftonbladet.

Restriktionerna har nu också lett till att rekordmånga vill lämna Australien. Men för att få göra det måste man lämna in en ansökan hos myndigheter.

Bara i augusti inkom 40.000 ansökningar. Närmare 15.000 har ansökt om att få lämna landet i minst tre månader, men en tredjedel av ansökningarna har fått avslag.

De flesta av ansökningarna kommer från personer som bor i delstaten New South Wales, som infört en ”stenhård lockdown” mot covid-19, skriver Aftonbladet. En borgmästaren i västra i Sydney jämför nedstängningen med ”Nazityskland”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program