Assad: Väst krigar för att rädda sin egen existens

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Varför har västvärlden med USA i spetsen varit inblandad i så många krig? För att säkra sin egen existens och dominans i världen, hävdar nu Syriens president Bashar al-Assad, rapporterar Tass. Men metoden fungerar inte längre, förklarar han.

Krig på krig på krig. I Afghanistan. I Irak. I Libyen. I Syrien. Och så vidare.

Nu påstår Syriens president Bashar al-Assad att västvärlden rentav lever på krig – är i behov av dessa krig för att kunna fortleva i sin nuvarande form och bevara sin globala hegemoni.

Genom att kuva länder i krig har till exempel dollarns dominans länge kunnat bevaras.

– Väst bedriver en politik av krig för att fortsätta existera. Om dessa krig upphör, kommer systemet som dess hegemoni bygger på att avvecklas, säger Assad i nyhetsbyrån SANA.

Men tillvägagångssättet har på senare år slutat fungera. Västmakter försökte sänka Assad genom det så kallade inbördeskriget i Syrien. Men det gick inte, påpekar han.

Och nu misslyckas det även i Ukrainakriget mot Ryssland, enligt den syriska presidenten. Därför har västvärlden även tagit till sitt andra maktverktyg, ”ekonomiska krig”.

– Västländer misslyckades med att uppnå sina mål genom att använda den här politiken mot länder som Syrien, Ryssland och Vitryssland, därför tog de till ekonomiska krig, säger Assad.

Samtidigt uppmanar han andra länder i världen med ”gemensamma principer och värderingar” att gå samman i ekonomiska samarbeten och på detta vis ”isolera väst”.

Läs också:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program