Argentinas antisocialistiska tal – i Davos: ”Neomarxister” har hjärntvättat väst

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Argentinas president Javier Milei gick till hårt angrepp mot de neomarxistiska idéer som enligt honom tagit över västvärlden när han talade under World Economic Forum i Davos. Särskilt allvarlig är den makt som internationella organisationer numera har över världens nationer, förklarade han.
– Länge leve frihet, för helvete!, dundrade presidenten.

Argentinas nya högerpresident Javier Milei hade bjudits in till årets globalistmöte i Davos.

Men det han sade var kanske inte direkt vad globalisterna ville höra.

– Jag är här idag för att berätta västvärlden är i fara och den är i fara eftersom de som ska försvara västvärldens värderingar leds av en vision av världen som obönhörligen leder till socialism, och därmed till fattigdom, sade han.

Enligt Javier Milei styrs väst av personer ”motiverade av önskan att tillhöra en privilegierad klass”.

”Västvärldens främsta ledare” har, fortsatte han ”övergett frihetsmodellen för olika versioner av vad vi kallar kollektivism”.

– Vi är här för att berätta att kollektivistiska experiment aldrig är lösningen på de problem som drabbar världens medborgare, utan snarare grundorsaken. Tro mig, ingen kan bättre vittna om detta än vi argentinare.

Socialism är ”alltid och överallt ett misslyckat fenomen som skapar fattigdom”. Det leder till mer och mer regleringar, vilket skapar en nedåtgående spiral som gör vanliga människor fattigare men rika byråkrater, förklarade han vidare.

– Det har misslyckats ekonomiskt, socialt, kulturellt och har också mördat över 100 miljoner människor.

Han gick också till angrepp mot feminismen, och den antimänskliga miljöalarmismen.

– Allt som denna radikala feminismagenda lett till är större statligt ingripande för att hindra den ekonomiska processen och ge jobb till byråkrater som inte bidragit med något till samhället. Exempel: Ministerier för kvinnor eller internationella organisationer som syftar till att främja denna agenda. En annan konflikt som presenteras av socialister är människan mot naturen, och hävdar att vi människor skadar planeten, som bör skyddas till varje pris. De går till och med så långt som att förespråka befolkningskontrollmekanismer, eller den blodiga abortagendan.

– Olyckligtvis har dessa skadliga idéer fått starkt fotfäste i vårt samhälle. Neomarxister har förvridit förnuftet på västvärlden.

Och detta har skett genom media, utbildningsväsendet och internationella organisationer. Enligt Milei har internationella organisationer fått enorm makt i dagens värld.

– Dessbättre är det fler och fler av oss som vågar säga emot. För om vi inte beslutsamt bekämpar dessa idéer är det enda möjliga ödet att vi får mer statlig reglering, socialism, fattigdom och mindre frihet, och därmed sämre välstånd.

– Länge leve frihet, för helvete!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program