Annie Lööf (C) anklagas för hyckleri efter utfall mot Sverigedemokraterna

Faksimil: Riksdagens Webbtv

Annie Lööf (C) anklagas för hyckleri efter uttalande om att Sverigedemokraterna har en sunkig partikultur. Hennes utfall mot Sverigedemokraterna kommer efter den fällande domen mot partiets EU-parlamentariker Peter Lundgren.

Lööfs kommentar kom efter att Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof menade att saken redan var utagerade från partiets sida.

– SD:s ledning försvarar en dömd sexualbrottsling som för tanken till parallell rättskipning, skriver Annie Lööf på Twitter.

Flera reagerade på hennes inlägg och menade att hon borde se över sitt eget hus. Framförallt Samhällsnytt har gjort flera avslöjanden om pedofiler som var aktiva på olika framträdande positioner inom partiet. Vidare avslöjade Stoppa Pressarna förra året att centerpartisten och dåvarande EU-parlamentarikern Fredrik Federley hade bott tillsammans med en dömd pedofil. Federley var medveten om dennes förflutna.

 

Centerpartiets ungdomsförbund driver dessutom frågan om att legalisera pedofili, detta då de vill ta bort åldersgränsen för sexuellt umgänge. Något som också uppmärksammades stort när det tillkännagavs.

Centerpartiet samarbetar vidare med Socialdemokraterna som är ett av två regeringspartier, nyligen framkom det att infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) anklagats för att ha tafsat på en kvinnlig partikamrat. Till skillnad från fallet med Peter Lundgren (SD) har inte rättsväsendet agerat mot detta och etablissemangsvänlig media har inte skapat ett drev i frågan, vilket var fallet när Lundgren avslöjades ha gjort samma sak mot sin kvinnliga partikamrat.