Annie Lööf (C) anklagas för hyckleri efter utfall mot Sverigedemokraterna

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Faksimil: Riksdagens Webbtv

Annie Lööf (C) anklagas för hyckleri efter uttalande om att Sverigedemokraterna har en sunkig partikultur. Hennes utfall mot Sverigedemokraterna kommer efter den fällande domen mot partiets EU-parlamentariker Peter Lundgren.

Lööfs kommentar kom efter att Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof menade att saken redan var utagerade från partiets sida.

– SD:s ledning försvarar en dömd sexualbrottsling som för tanken till parallell rättskipning, skriver Annie Lööf på Twitter.

Flera reagerade på hennes inlägg och menade att hon borde se över sitt eget hus. Till exempel avslöjade Stoppa Pressarna förra året att centerpartisten och dåvarande EU-parlamentarikern Fredrik Federley hade bott tillsammans med en dömd pedofil. Federley var medveten om dennes förflutna. Även Samhällsnytt har gjort liknande avslöjanden.

Centerpartiets ungdomsförbund driver dessutom frågan om att legalisera pedofili, detta då de vill ta bort åldersgränsen för sexuellt umgänge. Något som också uppmärksammades stort när det tillkännagavs.

Centerpartiet samarbetar vidare med Socialdemokraterna som är ett av två regeringspartier, nyligen framkom det att infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) anklagats för att ha tafsat på en kvinnlig partikamrat, detta enligt ett avslöjande av Aftonbladet. Till skillnad från fallet med Peter Lundgren (SD) har inte rättsväsendet agerat mot detta och etablissemangsvänlig media har inte skapat ett drev i frågan, vilket var fallet när Lundgren avslöjades ha gjort samma sak mot sin kvinnliga partikamrat.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program