Analysen: ”Den globalistiska eliten vill förstöra Ryssland”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Proxykriget i Ukraina är ett sätt för de ”globalistiska eliterna” att försöka krossa Ryssland och den ryska nationella identiteten samt tvinga landet till underkastelse precis som de gjort med Sverige och andra euroepiska nationalstater. Det säger den tidigare arméöversten Douglas Macgregor i en intervju med Håkan Bergmark.

Det är svensken Håkan Bergmark som nu intervjuat den berömda amerikanska arméöversten och militäranalytikern Douglas Macgregor, som blivit känd för sina analyser av Ukrainakriget.

I intervjun hävdar Macgregor att en globalistisk elit är ute efter Ryssland. Och den använder Ukraina, och alla andra undersåtar till USA, för att göra det.

– Vita huset fortsätter ställa löjliga krav. Säger till Putin att han i praktiken måste gå ner på knä och be om ursäkt för att han någonsin har brutit mot Ukrainas heliga gränser, som förändrats flera gånger under de senaste 300 åren, och sedan är det meningen att han ska begå självmord och plocka borta sig själv från ämbetet och överlåta Rysslands resurser till väst, säger han.

– Och detta för mig mycket till något mycket viktigt. Det finns en minoritet, en mycket mäktig elit i väst, som ser Ryssland som ett hot eftersom det är en nationalstat. Den har sina rötter i ortodox kristendom och en rysk-etnisk nationell identitet.

Enligt Macgregor har de ”globalistiska eliterna” som mål att ”effektivt radera de europeiska folkens identiteter”. Det ska ske genom sådant som massinvandring, hävdar han.

Och det är alltså vad man försöker göra även med Ryssland, genom Ukraina, förklarar han.

– Detta är något som Putin har gjort motstånd mot och något som de flesta européer i öst ogillar och inte kommer att delta i.

Oligarker i väst bestämde sig, redan på 1990-talet efter att Sovjetunionen föll, för att ”vi måste förstöra Ryssland”, bedömer Macgregor.

De bestämde sig för att ”bekämpa Ryssland och tvinga det till underkastelse för att göra mot Ryssland vad som nu görs mot Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Sverige, Danmark, Nederländerna”, säger Douglas Macgregor.

– Putin kommer inte acceptera något av det här utan slåss till sista andetag för att förhindra att Ryssland tar samma väg som Västeuropa. Så enkelt är det.

Se kortare klipp HÄR.
Se hela intervjun HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program