Analys: Covidpassen ska kontrollera människor och förhindra revolutioner

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den brittiske farmakologen Michael Yeadon hävdar att covidpassen som nu införs är ett sätt att kontrollera mänskligheten och till med och med ett försök till massavfolkning. Det går att kritisera Yeadon för hans retorik, men han avslöjar ett mönster kring passen som trots allt är trovärdigt. Det säger Swebbtvs ekonomiske och politiske kommentator Magnus Stenlund.

Det är i Fjärde Statsmakten avsnitt 99 som Swebbtvs ekonomiske och politiske kommentator Magnus Stenlund och Mikael Willgert diskuterar så kallade konspirationsteorier och ett uppmärksammat klipp med den brittiske farmakologen Michael Yeadon, som är starkt kritisk till införandet av covidpass.

Magnus Stenlund försöker först hitta svagheter i Yeadons sätt att uttrycka sig.

Enligt Yeadon handlar passen egentligen om att införa ett kontrollsamhälle av aldrig tidigare skådat slag. Han påstår att covidpassen kan leda mänskligheten till ”helvetets portar”. Om vaccinpassen blir verklighet, finns det ingen återvända, hävdar farmakologen.

Stenlund anser att sådana starka uttryck kan få människor att inte ta honom på allvar.

– Det finns en mycket stor risk att han redan i det här skedet blir avklippt. Sedan lyssnar de inte mer, säger Stenlund.

Michael Yeadon menar att påfyllnadsvaccinen, de så kallade ”booster”-sprutorna mot covid-19, är skadliga eller till och med dödliga. De kan vara ett ”allvarligt försök till massavfolkning”, säger han. Detta skrämmer Yeadon. Passen ger ingen säkerhet alls och är inte heller nödvändiga. Däremot fungerar databasen över vilka som vaccinerat sig som ett sätt att kontrollera människor. Covidpassen är värre än något som författaren av dystopin ”1984”, George Orwell, kunde föreställa sig, enligt Yeadon.

Den som inte fortsätter ta nya påfyllnadsvaccin, kommer inte längre ha något giltigt pass och kommer därmed inte heller ha tillgång till sådant som passen omfattar, exempelvis butiker eller bankkort. Den som har kontroll över databasen, kommer däremot kunna kontrollera människor fullt ut.

Detta sätt att uttrycka sig tycker Magnus Stenlund är bristande retorik. Dessutom går Yeadon väldigt långt i sina slutsatser utan att hänvisa till källor.

– Det blir svårt för tittarna att hänga med och själva kontrollera vad han säger, påpekar Stenlund. Varför han inte redovisar källor är svårt för mig att bedöma.

Men Stenlund kommer ändå fram till att Yeadon ser ett mönster som är trovärdigt, att covidpassen är ett sätt att införa ett enormt kontrollsamhälle och i värsta fall även en massavfolkning.

– Vi är på väg dit, säger Stenlund. Det behöver inte finnas en plan, men det finns några som tjänar på det här. För 50 år sedan avskaffade man guldmyntfoten. Det innebär att man i omgångar framkallar kriser med för mycket inflation, varpå världens riksbanker gödslar systemet med pengar. De superrika insåg att detta är bra för dem. De strävar efter monopol. Men vid någon tidpunkt, troligen 2008, kom det en finanskris som blev så stor att de blev oroliga. För det som måste finnas kvar för att de ska kunna tjäna pengar är grundbultarna i systemet. De riskerade att förlora allt.

– Det var också i samband med detta, 2009, som WHO:s definition av pandemi ändrades till att omfatta ett stort antal smittade i stället för ett stort antal döda, trots att det inte fanns någon anledning att göra den ändringen. Den största bidragsgivaren till WHO, som är en del av FN, var tidigare USA som land. Men efter att Donald Trump drog tillbaka stödet, blev det Bill Gates, fortsätter Stenlund.

– Skillnaden mellan finanskriserna 2008 och 2020 är väldigt intressant. 2008 var det en jättelång uppförsbacke för att komma överens om åtgärder. Men 2020 dök kurserna på en eftermiddag och det blev aldrig någon rekyl över huvud taget. Vi pratar om att världens regeringar och riksbankschefer fattade samma beslut på en eftermiddag. Det kräver att man har en överenskommelse på förhand.

Enligt Stenlund handlar covidpassen om att undvika en total härdsmälta där de superrika förlorar sin makt och sina tillgångar.

Världen går nämligen mot en situation där mänsklighetens skuldberg måste hanteras. Covidpassen är ett sätt att undvika revolter.

The Great Reset, eller den stora återställningen, som var namnet på World Economic Forums årliga möte i juni 2020, kanske inte handlar om att övergå till ett mer digitalt samhälle utan om att återställa världens skuldberg genom massavfolkning.

– Vi har ju byggt upp ett stort kapital, och det skulle då delas av färre, säger Stenlund.

– Om man saknar kontroll över människor vid en härdsmälta, är det väldigt sannolikt att det kan bli någon form av revolution och att det kan komma vad som helst på plats i stället. Men om man har kontroll över människor vid den här tidpunkten, gör en härdsmälta inte särskilt mycket. Då kan de portionera ut medborgarlön till de som blivit arbetslösa, givet att de sköter sig och är samhällsansvariga.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program