”Allahu Akbar!”, ”Jävla hora, kom hit!” – Paludans koranbrännarturné fortsätter

Från dagens koranbränning på Frölunda torg. Foto: Stram Kurs/Facebook

Den dansk-svenske politikern och advokaten Rasmus Paludan fortsätter nu bränna koranen. ”Allahu Akbar!” vrålade så kallade motdemonstranter vid Frölunda torg i morse. De kommande dagarna planerar han bränna islams heliga bok på en rad platser i Sverige.

På torsdagen fortsatte islamkritikern Rasmus Paludan att bränna koraner i Sverige.

Detta efter att förvaltningsrätten i Göteborg klargjort att polisen inte kan neka demonstrationstillstånd hur som helst bara för att utomstående personer svarar med våldsamheter.

I morse brände han en koran vid Frölunda torg och upprepade sina skymford mot Muhammed.

– Det är nödvändigt att bränna koranen eftersom det tyvärr finns ligister som tror att de kan bestämma hur man får kritisera islam. Nej, det får de inte bestämma, sade Rasmus Paludan samtidigt som en hätsk folkmassa på andra sidan kravallstaketet ropade glåpord.

”Hora, ”horunge”, ”jävla hora, kom hit”, ”inga rasister på våra gator”, kunde man bland annat höra. Folkmassan skrek sig också hes med ”Allahu Akbar!”, som vrålades högt upprepade gånger.

Men koranbränningen i morse var bara början.

Enligt Samnytt kommer Paludans koranbrännarturné fortsätta i Borås och Trollhättan i eftermiddag och i kväll. I morgon väntar Örebro och Västerås. På lördag återvänder Rasmus Paludan till Stockholm samt Uppsala moské, där han förra gången blev attackerad av muslimer. På söndag bränner han koraner i Norrköping och Linköping igen.

Se Stram Kurs livesändning HÄR.