Hersh är ”oerhört trovärdig” – därför låtsas media som att inget har hänt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Varför har media varit nästan helt tysta om Seymour Hershs avslöjande om vem som sprängde Nord Stream? Det finns inget annat alternativ. Hersh är för trovärdig för att man på riktigt ska kunna konfrontera honom. Det menar Swebbtvs Magnus Stenlund. Och de som pekas ut för det historiska terrordådet är ju Nato-länderna USA och Norge.

Det är i Swebbtvs senaste nyhetsanalys som Magnus Stenlund gör sin bedömning av Seymour Hershs avslöjande att det var Nato-länderna USA och Norge som bombade sönder Nord Stream.

Mainstream-media har i stort sett tystat ner avslöjandet, förutom vissa undantag. I Expressen kallas Hersh för ”senil” och det påstås att han har ”tappat det”.

Men det är så långtifrån sanningen man kan komma, enligt Stenlund.

– Det är så narrativet ser ut, säger Magnus Stenlund.

– Jag har lyssnat på en intervju med Hersh precis nu. Det jag kan konstatera är att han låter oerhört vital. Om jag inte vetat att han är 85 år så hade jag trott att det var en 45-åring. Han har mycket pondus men är också väldigt snabb. Han visar att han definitivt inte tappat nånting. Han är mycket, mycket skarp. Så där har man ju grundligt fel. Det är pinsamt.

Så varför gör media som man gör?

– Det finns inget annat man kan säga, fortsätter Magnus Stenlund. Det här är alltså en Pulitzer-vinnande journalist som har ett oerhört kontaktnät, sannolikt oöverträffat bland journalister. Framför allt inom den amerikanska administrationen. Han har så många olika källor och han är känd för att aldrig släppa en historia baserad på en enda källa. Han använder två, tre eller fler. Så det här är en man med oerhört stor trovärdighet.

– Riktigt seriösa tidningar tar inte upp detta alls, för det går inte. Det är omöjligt. Man måste låtsas som att det här inte har hänt. Detta gäller särskilt i Tyskland.

Men att Tyskland accepterar detta är ”penibelt” och ”för ynkligt”, påpekar Stenlund.

– Tyskarna låter sig hunsas. Så här kan man inte bete sig.

Tyskarna borde nu även säga att de inte längre vill vara med i proxykriget i Ukraina.

– Och man skulle dessutom ha ställt sitt Nato-medlemskap i fråga, säger Stenlund och påpekar att den tyska regeringen nu lätt hade kunnat få med sig folket.

I det moderna Tyskland finns det nämligen en stark fredsrörelse och tyskarna vill idag känna sig som ett fredsfolk, inte det motsatta.

Se programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program