Zelensky utnämns till årets ”drömmare”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

"President Zelenskyy says Russia is a grave threat to the European way of life" © Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2023– Source: EP (CC BY 2.0)

Volodymyr Zelensky är Europas främsta ”drömmare”. Detta enligt tidningen Politico, som försökt ranka Europas mest inflytelserika makthavare.

Det är Politico som har listat Europas mest inflytelserika personer som man tror kommer forma nästa års politik och idéer.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky utnämns ”Drömmare nr 1”.

Enligt Politico kommer 2024 bli ett ”utmanande år för en underhållare som blev president efter att ha spelat en på TV”, skriver tidningen.

Detta bland annat för att ukrainare är utmattade av två år av krig samt att världen numera är mer intresserad av vad som händer i Mellanöstern.

”Zelenskyy har gått från att vädja till västerländska länder om hjälp till att föreläsa för dem – och det har inte landat lika framgångsrikt som hans mer upplyftande orationer”, skriver Politico.

Ukraina ska egentligen hålla presidentval om några månader. Men risken är stor att det inte blir av. Politico påpekar att de flesta av landets tv-kanaler är ”tungt regeringskontrollerade” att ”censuren är utbredd” samt att miljoner ukrainare har flytt utomlands och att tiotusentals soldater skulle få rösta ute i strid.

”Det är enorma, om inte svårlösta, problem – frågan är om Zelenskyy kan klara det, och till vilken kostnad”, avslutar man.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program