”Zelensky kan bli avsatt i en kupp de närmaste veckorna”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det som västmakterna hade planerat för Ryssland kan i stället bli Ukrainas verklighet. Det säger den tidigare CIA-analytikern Larry Johnson i en intervju med Redacted. Landet kollapsar ekonomiskt och presidenten Volodomyr Zelensky kan inom kort avsättas i en statskupp, på grund av missnöjet efter krigsfiaskot, bedömer han.

Västmakternas syfte med proxykriget i Ukraina och sanktionerna mot Ryssland har varit att krossa Ryssland och få bort Vladimir Putin från makten.

Det kommer uppenbarligen inte hända. Ryssland har bara blivit starkare. Däremot kan det hända med Ukrainas president Volodomyr Zelensky, efter den misslyckade ”offensiven” mot Ryssland, som bara lett till att tiotusentals fler ukrainska soldater dött.

Det menar den tidigare CIA-analytikern Larry Johnson.

– Ukrainas ekonomiska behov kommer inte försvinna, utan växa. De kommer inte ha egna möjligheter att skapa pengarna, att producera mat. De stora tillverkningscentra som brukade finnas kommer framöver till stor del vara kontrollerade av Ryssland.

Enligt Johnson har västs plan helt misslyckats, och fått motsatt effekt.

– Deras plan var att betvinga Ryssland, att ryssarna inte skulle ha något annat alternativ än att ge upp, att Putin skulle försvinna, att de ekonomiska påtryckningarna skulle få Ryssland att kollapsa. Det motsatta kommer hända. Detta kommer hända Ukraina och Zelensky kan mycket väl bli avsatt i en kupp inom de närmaste tre till fyra veckorna, på grund av det stora missnöje som finns bland trupperna på östfronten. Samtidigt är Ryssland intakt. Och USA måste komma på ett sätt att dra sig tillbaka från den här röda linjen man dragit i sanden. För Ryssland är en verklig världsmakt ur ett militärt och ekonomiskt synsätt. Kina kan inte göra vad Ryssland har gjort militärt, de har fler män men befinner sig inte på samma teknologiska nivå som Ryssland.

”Förra CIA-agenten Larry Johnson avslöjar i Redacted hur underrättelsetjänsten planerar att plocka bort Zelensky från makten. CIA har en lång historia av att få bort ledare som inte längre är användbara, från Gaddafi till Hussein. Handboken är innehållsrik på hur detta kommer gå till för Ukraina”, skriver Redacted om sin intervju.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program