”Win-win” – 90 procent av stödet till Ukraina spenderas i USA

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s utrikesminister Antony Blinken. © Foto: State Department Photo by Freddie Everett / Public Domain

USA:s stöd till Ukraina hjälper inte bara Ukraina utan även USA, eftersom nästan allt spenderas på hemmaplan. Detta enligt USA:s utrikesminister Antony Blinken.

Nästan allt av det så kallade säkerhetsbistånd som USA skickat till Ukraina har egentligen spenderats i och därmed gynnat USA.

Det förklarade USA:s utrikesminister Antony Blinken vid en pressträff tidigare i veckan.

– Nato är större och starkare och mer enat än någon gång i sin nästan 75-åriga historia. I år lade vi till vår 31:e medlem av Nato – Finland. Och Sverige kommer snart att ansluta sig och tillför ännu större styrka och förmåga till vår defensiva allians, sade han.

Bidenadministration vill få igenom ytterligare ett stort stödpaket på 60 miljarder dollar till Ukraina, säger man – något kongressen dock ännu inte godkänt.

– Vårt stöd har inte bara hjälpt ukrainare, fortsatte Blinken. 90 procent av säkerhetsbiståndet som vi gett till Ukraina har spenderats här i USA, till förmån för amerikanska företag, arbetare, samhällen, och stärkt vår nations försvarsindustriella bas.

Ett liknande uttalande gjorde han den 7 december:

– 90 procent av det säkerhetsstöd vi tillhandahållit har faktiskt spenderats här i USA med våra tillverkare, med vår produktion, och det har skapat fler amerikanska jobb, mer tillväxt i vår egen ekonomi. Så det här har också varit en win-win som vi måste fortsätta.

Ukraina bedöms ha förlorat cirka en halv miljon soldater i kriget.

”Win-win.”

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program