WHO spår extremt vårdtryck i Europa trots massvaccinering

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

49 av 53 länder i Europa kommer uppleva ett mycket högt tryck på intensivvården ända fram till våren. Det spår nu Världshälsoorganisation, WHO.

Världshälsoorganisation WHO spår mörka månader för nästan hela Europa på grund av covid-19.

Enligt organisationen kommer det bli ett högt eller extremt högt tryck på intensivvårdsavdelningar i 49 av 53 länder från och med idag fram till och med första mars nästa år. 25 länder kommer uppleva samma extrema tryck när det gäller lediga sjukhusplatser.

Totalt kan drygt 2 miljoner människor dö.

Fyra länder, däribland Schweiz, klarar sig dock, säger organisationen till Ekot. WHO påstår att detta beror på covidvaccineringen, trots att massvaccineringen är hög i många europeiska länder.

Lösningen är att vaccinera ännu mer. Vaccinen fungerar, påstår WHO.

– För att kunna leva med det här viruset och fortsätta våra normala liv måste vi anamma en ”vaccin plus”-strategi. Det innebär att ta standarddoserna av vaccin, ta en booster om det erbjuds samt införliva förebyggande åtgärder i våra vanliga rutiner, säger WHO:s regionchef för Europa Hans Henri P. Kluge.

– Att bära munskydd, tvätta händerna, ventilera utrymmen inomhus, hålla fysiskt avstånd och nysa i armbågen är enkla, effektiva sätt att få kontroll över viruset och hålla igång samhällena.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program