Vrede på sociala medier över låga straff för koranupplopp

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

På sociala medier har det uppstått vrede över det låga straff som den asylsökande Umedzhon Giyoev fått efter tingsrättens dom. Han döms till sex månaders fängelse för bland annat våldsamt upplopp enligt uppgifter som Samnytt presenterat.

Det är upprörd stämning på sociala medier efter att det milda straffet för asylsökaren Ghyoev meddelades. Ghyoev har enligt Samnytt sedan tidigare en utvisningsdom, men trots det är han fortfarande kvar i Sverige.

Under korankravallerna spreds bland annat en bild som tagits av en poliserna på plats, där visiret på en polishjälm hade spruckit och blodet hade skvätt ner hela visiret.

På en pressträff, som bland annat Svenska Dagbladet rapporterade ifrån efter upploppen, menade rikspolischefen Anders Thornberg att de som deltog i våldsamheterna försökte döda poliserna. Många har därför reagerat mycket starkt på det inträffade och flera tror att samhället går en mörk framtid till mötes.

En person som heter Malin Lundgren som är aktiv på Twitter skriver att hon skäms över det låga straff som detta våldsamma angrepp resulterat i.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program