Väst hatar Putin eftersom han är nationalist

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bakom Ukrainakriget döljer sig den oligarki som tagit makten i väst. Man vill stoppa Putin, eftersom han är nationalist och står i vägen för oligarkins möjligheter att ta de ryska naturresurserna. Det säger Lars Bern i Swebbtv. Det är vad kriget egentligen handlar om.
– Att man blir smutskastad om man vill ha fred är ju inte riktigt klokt. Men så är det i västvärlden idag. Den som kämpar för fred är skurken och de som vill ha krig är hjältarna.

Det är i en ny Omvärldsanalys som Lars Bern bland annat kommenterar Viktor Orbáns försök till fred i Ukraina, något som väckte protestrop från Sveriges regering och västs övriga ”elit”.

– Våra politiker är så krigiska som de kan bli. Det är fullständigt makabert, säger Lars Bern i Swebbtv och fortsätter senare:

– Skiljelinjen i västvärlden går mellan de politiker som går i oligarkins ledband, som styrs av de stora ekonomiska intressena. Den här oligarkin bekämpar ju hela tiden allt vad nationalistiska rörelser heter. Man ska inte ha några nationalstater, utan man ska kunna äga allt.

Och media är helt i händerna på oligarkin.

– Därför får inte nationerna hålla saker till sitt eget bröst, för sig själva. Det är därför som nationalistiska politiker som Orbán och Trump är så fruktansvärt motarbetade av oligarkins medier. De ska stoppas till varje pris. Det är samma skäl som gör att man hatar Putin, för han är nationalist och har stängt möjligheterna att komma över de ryska naturresurserna.

Lars Bern tycker vi ska hålla tummarna för Orbán.

– Att man blir smutskastad om man vill ha fred är ju inte riktigt klokt. Men så är det i västvärlden idag. Den som kämpar för fred är skurken och de som vill ha krig är hjältarna. Det är förskräckligt att vi hamnat där. Men där är vi idag.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program