”Värsta ekoterrorismen i modern tid och ingen pratar om det” – förstörelsen av Kachovkadammen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Förstörelsen av Kachovkadammen, som tycks ha försvunnit ur medias rapportering, är ett av de värsta terroristdåden i modern tid. Det hävdar den amerikanska före detta FN-inspektören och militäranalytikern Scott Ritter i en intervju med Judge Napolitano.

Det är i ett nytt avsnitt av Youtubeprogrammet Judge Napolitano som den tidigare FN-inspektören och militäranalytikern Scott Ritter ger sin syn på den förstörda Kachovkadammen i konflikten mellan Ukraina och Ryssland.

Enligt Ritter råder det ingen tvekan vem som sprängde den.

– Det är hundra procent Ukraina, säger han under intervjun. Det råder ingen tvekan om det. Ingen rationell person kan tro något annat. Ryssland vinner inget på detta. Tvärtom är det ogynnsamt för ryssarna på så många sätt. Det hotar vattentillförseln till kärnkraftverket i Zaporizjzja och till Krimhalvön. För att inte tala om den ekologiska förstörelsen och vad som händer i Svarta havet just nu, som ingen pratar om. Detta är ett av värsta ekoterroristdåden i modern historia och alla är tysta om det, eftersom ingen vill erkänna sanningen: att den ukrainska regimen är en kriminell regim, en terroristregim som utfört ekoterrorism, terrorism, som framför allt drabbar ryska städer och byar och tvingar ryssar att evakuera.

Enligt Ritter är flodområdet utformat så att den värst drabbade flodstranden är den med låg höjd, den där ryssarna är.

Samtidigt försvåras Rysslands försvarslinje, hävdar han.

– Allt med detta komplicerar det för ryssarna. De vinner ingenting på detta. Ukraina gjorde det.

Att dammförstörelsen gjort att enorma mängder sötvatten runnit ut i Svarta havet, som är saltvatten, är också förödande, förklarar han vidare.

– När det förs in så fort stör det hela ekosystemet, säger Scott Ritter. Det förde också med sig en massa föroreningar, döda kroppar, toaletter, bilar, hus, färg, allt.

– Allt sveptes med ner. Normalt är vattnet rent. Man kan simma i det. Det kan man inte längre. Det har förvandlats till en stor grön giftig sörja. Detta är ekoterrorism. Men som sagt, ingen pratar om det, förutom ryssarna, och ingen lyssnar ju på dem.

Scott Ritter hävdar också att den omtalade ukrainska motoffensiven aldrig kommer lyckas. Ryssland har byggt en av de mest komplexa försvarslinjerna som någonsin existerat.

– Låt oss inte tro att ukrainarna inte är modiga eller målmedvetna. Men de försöker göra något de inte kan göra, säger han och påpekar att västvärldens träning av ukrainska soldater inte ens är i närheten av vad som behövs för att slå Ryssland.

Att skicka in de ukrainska männen mot Ryssland på detta sätt är kriminellt, menar han.

– Ryssarna slaktar dem innan de ens når frontlinjen.

– Detta är mord. Massmord, säger han om proxykriget.

– Vi skickar de ukrainska soldaterna in i döden, för vi visste att de skulle dö. Ingen trodde att den här motoffensiven skulle lyckas. Vi vet att den kommer misslyckas. Detta är den tredje armén som Nato byggt. Folk glömmer det, säger han och påpekar att Ryssarna utplånat dem alla. Och det kommer inte bli någon fjärde, för det finns ingen mer utrustning kvar att ge dem.

Ett annat fall av ekoterrorism är bombningen av Nord Stream, som enligt den legendariska journalisten Seymour Hersh utfördes av USA. Det förgiftade Östersjön.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program