Vänsterprofilen: USA helt styrt av oligarker

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Jimmy Dore. Foto: Gage Skidmore

USA är ett fåmannavälde där en rik liten klick styr i bakgrunden. Och det är USA:s egen maktelit som ligger bakom problemen i landet, inte Putin eller någon annan. Det säger Youtube-profilen Jimmy Dore i en hyllad intervju med Fox News Tucker Carlson.

Det är i en ny intervju med Tucker Carlson som komikern och vänsterprofilen Jimmy Dore gör en eldfängd harang om vilka det egentligen är som styr USA och som skapat landets problem.

Enligt Dore har den amerikanska makteliten gjort Rysslands president Vladimir Putin och andra till syndabockar för sådant de själva ligger bakom.

– Demokraterna har makten just nu. De har fullständig kontroll över regeringen men som alla politiker vill de inte ta ansvar för någonting. De vill att du ska skylla smärtan som du känner på alla och allt, på vem som helst och vad som helst, förutom på dem som har makten just nu.

– Vad de inte vill att vi ska inse är att vi har en unipolär regering. Om du röstar på Joe Biden så röstar du på Goldman Sachs. Samma sak med (republikanen) Mitch McConnell. Du röstar på vår oligarki, men de vill inte att du ska veta det, fortsätter Jimmy Dore och påpekar att den amerikanska makteliten nu är rädd för att folk ska vakna upp och förstå vad som pågår.

Enligt Dore är det Demokraterna som ligger bakom USA:s skenande inflation.

– De vill inte att jag ska medverka i ditt program och berätta för folk på vänsterkanten att vi anar oråd, att vi vet att Joe Biden är totalt kontrollerad av oligarkin och företagen. Och att det är det amerikanska folket som betalar priset. Vad betalar vi för? Inte för Putins inflation, inte för Putins höjning av gaspriser. Det här är Joe Bidens invasion. Det är Natos invasion. Det är Joe Bidens politik som förstör dollarn, som stärker rubeln och gör den starkare än den någonsin varit.

Men det är varken president Joe Biden eller vicepresidenten Kamala Harris som styr USA. Ingen av dem är kapabla till det, hävdar Jimmy Dore. I stället är det en ”handfull miljardärer” som styr Demokraterna och landet. Och detta är samma personer som, enligt komikern, genomförde en ”kontrollerad rivning” av den amerikanska ekonomin genom att införa meningslösa nedstängningar av samhället under covid. Men detta vill ingen av dem ta ansvar för.

– Johns Hopkins University har visat att nedstängningarna räddade noll liv, säger Dore. De hade ingen som helst inverkan på dödligheten. Så de vill inte ta ansvar för detta. De vill inte att du ska vara arg på oligarkerna eller Fauci eller läkemedelsindustrin eller media som kontrollerar dig.

2014 hävdade en studie från Princeton University att USA är en oligarki, inte en demokrati.

Jimmy Dore var tidigare en del av den vänsterinriktade Youtube-kanalen The Young Turks, som leds av Cenk Uygur. Men Dore och även Dave Rubin lämnade kanalen, och började fraternisera med alternativa röster på högerkanten. Detta verkar ha gjort Uygur smått bitter:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program